Корисний лафхак: Як турецькі господині позбавляються молі та ароматизують дім за допомогою апельсинів

Іноді запах у приміщенні бажає кращого, незважаючи на регулярні прибирання та використання ароматизаторів. Не завжди парфумерні композиції здатні створити приємну атмосферу та затишок. Але турецькі господині знають дієвий спосіб та радо діляться ним з оточуючими - це апельсини, передають Патріоти України.

В чому дієва сила апельсинів

Помаранчеві цитруси не тільки смачні та гарні. Вони чудово ароматизують приміщення та захищають від появи молі, яка може знищити одяг чи домашні речі. Приємний запах для людей, але відлякуючий для шкідників.

Що треба зробити

Для поставленої цілі знадобиться лише шкірка. Саме вона містить концентрований цитрусовий аромат. Очистіть апельсин, поласуйте ним, а шкірку підсушіть в духовці.

Візьміть банку або будь-яку іншу ємність. Складіть в неї підсушену апельсинову шкірку та обсмажені зерна кави у співвідношенні 1 до 1.

Для використання у шафах проти молі ароматну суміш можна покласти в шкарпетки або можна зшити спеціальні декоративні мішечки. Ви самі швидко переконаєтесь, як дім наповниться приємним ароматом та наскільки зміниться атмосфера.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...