Корисний лафхак: Як заморозити кукурудзу і зберегти її смак

Літо - чудова пора для того, щоб зробити заготовки на зиму, з якими готувати улюблені страви стане ще простіше. І якщо ви вже заморозили малину на зиму, радимо зробити те ж саме з кукурудзою. theLime ділиться з вами кількома простими способами, передають Патріоти України.

  • Кукурудза в качанах

Інгредієнти: кукурудза (10 шт.).

Приготування:

Для заморозки підійде не занадто стигла кукурудза, або як її ще називають кукурудза молочної стиглості.

Кукурудзяні качани очищаємо від шару листя і волокон. Вимиваємо під проточною водою, відрізаємо верхівку і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Складаємо качани в спеціальні пакети для заморозки і відправляємо в морозилку. В один пакет можна покласти 2-3 качани кукурудзи.

Взимку можна дістати їх, покласти в каструлю з підсоленою водою і зварити на 5-7 хвилин довше, ніж свіжу - близько 20-25. Попередньо розморожувати її не потрібно.

  • Кукурудза в зернах

Інгредієнти: кукурудза (5-10 шт.).

Приготування:

Початки кукурудзи очищаємо від волокон і листя. Потім промиваємо в чистій воді, висушуємо на паперових рушниках насухо.

Беремо ніж і акуратно зрізаємо ним зерна кукурудзи якомога ближче до качана. Для зручності кожен качан можна розрізати на кілька частин.

Зерна складаємо в спеціальні пакети-слайдери зі зручною застібкою і кладемо в морозильну камеру.

  • Бланширована кукурудза

Інгредієнти: кукурудза (5-10 шт.).

Приготування:

Цей спосіб більш трудомісткий, додатково також потрібні будуть велика каструля з окропом і лід. Для цього необхідно заздалегідь розлити воду в спеціальні форми і поставити їх у морозилку.

Як і в перших двох способах, спочатку очищаємо кукурудзяні качани від листя і промиваємо їх у чистій воді, висушуємо на паперових рушниках.

Ставимо на плиту каструлю з водою, чекаємо, поки вона закипить, кидаємо в неї кукурудзу і бланшируємо близько 5-7 хвилин. Важливо, щоб вода повністю покривала качани.

Беремо велику миску і наливаємо в неї холодну воду, додаємо в неї лід. Відварену кукурудзу викладаємо в крижану воду на кілька хвилин, потім виймаємо на паперові рушники.

Потім беремо гострий ніж і зрізаємо зерна, складаємо їх у спеціальний пакет і відправляємо в морозильну камеру. Після розморожування варити таку кукурудзу не потрібно, достатньо опустити в киплячу воду на кілька хвилин.

Все дуже просто! Як приготувати соковиту курячу грудку, якщо гості на порозі

неділя, 5 травень 2024, 21:12

Куряча грудка - ідеальний варіант, якщо треба приготувати швидку страву. Все тому, що готується вона швидка. А якщо готувати правильно, то буде смакувати не як давке, дієтичне м’ясо, а як вишукана ресторанна страва, передають Патріоти України. З грудки...

Рецепт підходить і для яловичини, і для свинини: Як приготувати дуже ніжне м’ясо лінивим способом

неділя, 5 травень 2024, 17:09

Публікуємо сьогодні гарантований спосіб приготувати ніжне м’ясо, причому цей спосіб приготування підходить і для яловичини, і для свинини, передають Патріоти України. Рецепт хоч і лінивий, але нешвидкий. Ставите м’ясо на плиту або в духовку і забуваєте...