Сметана - це не лише смачний, але й дуже корисний продукт. Він відмінно підійде для створення запіканок, заправки салатів, та й просто намазати його на хліб - це вже кулінарний шедевр. Але ось сьогодні знайти дійсно натуральну і безпечну сметану складно, передають Патріоти України.
Якщо раніше в ній не було нічого зайвого, і виготовлялася вона з натурального молока з заквасками, то сьогодні в складі можна знайти все, що завгодно. Найкраще купити сметану фермерську. Так, її вартість трохи вище, ніж на ринку або в магазині, але ви отримаєте справжній смак сметани і повністю безпечний склад. Розглянемо основні особливості вибору сметани в магазині і на ринку, як перевірити її якість на місці.
Як правильно вибирати сметану на ринку
На ринку вибирати сметану буде трохи легше, адже продається вона на вагу, а не в упакованій тарі. Перевірити її якість ви можете такими дієвими способами:
Вибрати сметану в магазині складніше
Найкраще вибрати той товар, який виготовлений за ГОСТом, зазвичай виробники це вказують. Також варто відмовитися від того продукту, який має термін придатності більш ніж 14 днів. Ще одне правило вибору — найкраще відмовитися від сметанного продукту. Його якість, зазвичай, дуже низька, як і ціна. Але хороша і корисна сметана, це саме сметана, а не продукт. Не варто під час вибору продукту в магазині орієнтуватися на яскраві упаковки. Звертайте увагу тільки на склад.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...