Ковбаса без м'яса, а шоколадна плитка без какао - це не міф, а наша реальність. Тому варто згадати 8 способів, які допоможуть визначити якість шоколаду в домашніх умовах, зазначають Патріоти України.
Увага на упаковку
Протестувати шоколадну плитку в магазині не вийде. Це вдома можна буде визначити якість, проводячи тести. Єдине, що можна робити в магазині — це звертати увагу на склад.
Натуральний шоколад містить в собі мінімум наступних інгредієнтів:
Звичайно, якщо йдеться про молочний шоколад, то можна зустріти сухе молоко. В складі не повинно бути пальмової олії або рослинних жирів.
Також ключове значення має термін зберігання. Натуральний шоколад не може зберігатися довше одного року, а замінники можуть зберігатися більше одного року.
8 способів перевірити плитку на натуральність
1) Спочатку потрібно відкрити упаковку і ретельно оглянути поверхню. Шоколад повинен бути глянцевим і відкидати відблиски.
2) Відламуючи шматочок, важливо звернути увагу на звук. Гучний і дзвінкий — це ознака натурального шоколаду. Якщо він розламується тихо, в складі безліч олій і консервантів.
3) Матовий колір шару. Всередині шоколадка не може бути ідеальною. Часто колір матовий і він відрізняється від глянцевого боку.
4) Стиснути в долонях. Важливо зрозуміти ключовий факт: температура плавлення какао-масла нижча за температуру тіла. Тому, якщо шоколад почав танути в руці через 5 секунд — це привід насторожитися.
5) Згинання. Натуральний шоколад не згинається. Намагаючись це зробити, він просто буде ламатися. А продукти з рослинного жиру за своїми властивостями нагадують звичайний пластилін. Якщо є бажання з такої шоколадки можна навіть зліпити фігурку.
6) Занурення в молоко. Якщо натуральний шоколад опустити в молоко, він обов'язково потоне. А якщо в його складі безліч сухих речовин і рослинних олій, продукт буде триматися на поверхні.
7) Заморожування. Можна відламати невеликий шматок шоколадки і помістити її в холодильник. Якщо вона якісна, то через 3 години на її поверхні з'являться білі плями. А підроблений шоколад може зовсім не змінити своїх властивостей.
8) Смакові якості. Натуральний шоколад не прилипає до зубів і тане в роті. А якщо відкусити продукт з високим вмістом рослинної олії, він буде довго зберігати свою форму.
Звичайно, не всі перераховані методи дозволяють дати об'єктивну оцінку. Виробники шоколаду постійно модернізують технології, щоб наблизитися до натурального смаку і властивостей.
Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...
Коли мова йде про купівлю автомобіля, питання безпеки завжди посідає центральне місце. Системи попередження про виїзд зі смуги руху, подушки безпеки та інші функції часто впливають на вибір покупців, Патріоти України. Однак, як свідчить практика, найкр...