Ковбаса без м'яса, а шоколадна плитка без какао - це не міф, а наша реальність. Тому варто згадати 8 способів, які допоможуть визначити якість шоколаду в домашніх умовах, зазначають Патріоти України.
Увага на упаковку
Протестувати шоколадну плитку в магазині не вийде. Це вдома можна буде визначити якість, проводячи тести. Єдине, що можна робити в магазині — це звертати увагу на склад.
Натуральний шоколад містить в собі мінімум наступних інгредієнтів:
Звичайно, якщо йдеться про молочний шоколад, то можна зустріти сухе молоко. В складі не повинно бути пальмової олії або рослинних жирів.
Також ключове значення має термін зберігання. Натуральний шоколад не може зберігатися довше одного року, а замінники можуть зберігатися більше одного року.
8 способів перевірити плитку на натуральність
1) Спочатку потрібно відкрити упаковку і ретельно оглянути поверхню. Шоколад повинен бути глянцевим і відкидати відблиски.
2) Відламуючи шматочок, важливо звернути увагу на звук. Гучний і дзвінкий — це ознака натурального шоколаду. Якщо він розламується тихо, в складі безліч олій і консервантів.
3) Матовий колір шару. Всередині шоколадка не може бути ідеальною. Часто колір матовий і він відрізняється від глянцевого боку.
4) Стиснути в долонях. Важливо зрозуміти ключовий факт: температура плавлення какао-масла нижча за температуру тіла. Тому, якщо шоколад почав танути в руці через 5 секунд — це привід насторожитися.
5) Згинання. Натуральний шоколад не згинається. Намагаючись це зробити, він просто буде ламатися. А продукти з рослинного жиру за своїми властивостями нагадують звичайний пластилін. Якщо є бажання з такої шоколадки можна навіть зліпити фігурку.
6) Занурення в молоко. Якщо натуральний шоколад опустити в молоко, він обов'язково потоне. А якщо в його складі безліч сухих речовин і рослинних олій, продукт буде триматися на поверхні.
7) Заморожування. Можна відламати невеликий шматок шоколадки і помістити її в холодильник. Якщо вона якісна, то через 3 години на її поверхні з'являться білі плями. А підроблений шоколад може зовсім не змінити своїх властивостей.
8) Смакові якості. Натуральний шоколад не прилипає до зубів і тане в роті. А якщо відкусити продукт з високим вмістом рослинної олії, він буде довго зберігати свою форму.
Звичайно, не всі перераховані методи дозволяють дати об'єктивну оцінку. Виробники шоколаду постійно модернізують технології, щоб наблизитися до натурального смаку і властивостей.
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...