Корисний лайфхак: Як повернути білий колір старому простирадлу натуральним відбілювачем

Біла постільна білизна завжди була однією з улюблених вдома. Білий колір символізує чистоту, свіжість, іноді здається, що й сни світліші і спиться краще саме на білому простирадлу. Але що робити, якщо колір став сірим чи жовтим із часом? Потрібно відбілити, передають Патріоти України.

Подробиці

Замість того, щоб бігти до магазину у пошуках відбілювача, візьміть пластмасове відро. Промийте його содою звичайною, щоб видалити всі мікроби та можливий бруд, адже біла тканина вимагає 100% чистоту.

Налийте 10 літрів води, температура 40 градусів. Додайте 3 ст.л. солі, звичайної, не морської, що має іноді рожевий чи жовтий відтінок, 2 ст.л. перекису водню та 1 ложку нашатирного спирту.

У цьому розчині замочіть на 12 годин білизну. Краще це зробити ввечері, щоб вранці випрати, прополоскати і висушити. Сушіння краще робити на вулиці, оскільки сонячні промені влітку, а мороз взимку — можуть дати додатковий ефект відбілювання.

А ви це знали? В яких фруктах та ягодах міститься найменше цукру

середа, 24 квітень 2024, 6:37

Як відомо, збалансована дієта впливає на наше самопочуття і здоров’я. А деякі продукти, такі як певні фрукти і ягоди, окрім того, що є джерелом клітковини, не містять багато цукру - тож будуть хорошим вибором для контролю його рівня в крові, передають...

Буде дуже смачно! Як правильно запекти картоплю - професійні поради шеф-кухарів

середа, 24 квітень 2024, 6:12

Запечена картопля - фаворит меню. Вона доповнює будь-яку трапезу. При запіканні коренеплід зберігає практично всі свої цінні властивості. Тому ароматну та смачну страву можна вважати елементом правильного харчування, передають Патріоти України. На пер...