Корисний лайфхак! Як повернути черствому хлібу свіжість за 5 хвилин

Якщо хлібобулочний виріб лежить у хлібниці занадто довго, він може зачерствіти. Багато вибагливих гурманів воліють позбавлятися таких продуктів, передають Патріоти України.

Але все ж таки викидати затверділий хліб не варто. По-перше, його можна “пустити” на сухарі. По-друге, продукт цілком реально знову зробити м’яким. Існує спосіб, завдяки якому свіжим може стати навіть хліб, який нещодавно був твердим, як камінь.

Секретний спосіб

Зачерствілий хлібобулочний виріб потрібно відправити в духовку на кілька хвилин.

Досвідчені кулінари знають, що хліб, що знаходиться в духовці, може лише ще більше затвердіти. Це правда. Проте справа не так у високих температурах, як у дефіциті вологи.

Тому необхідно забезпечити духовці вологість. Для цього достатньо обдати простою водою деко, на якому розігріватиметься хліб. Продукт буде вбирати рідину, що випаровується, і розм’якшуватися.

Через п’ять хвилин замість черствого хліба кулінар отримає м’який хлібобулочний виріб: здаватиметься, що продукт нещодавно випечений.

Як запобігти очерствінню

Втім, з деком можна навіть не возитися, якщо заздалегідь вжити заходів, що запобігають очерснення продукту.

Щоб хліб не став твердим, на місце його зберігання потрібно покласти яблуко. Бажано, щоб на фрукті був великий зріз. Таким чином, якщо у хлібниці перебуватиме половинка яблучного плоду, то хліб збереже свіжість надовго.

Родина оцінить! Помідори по-корейськи - пікантна закуска швидкого приготування

четвер, 9 травень 2024, 15:50

Приготуйте на закуску помідори в корейському стилі. В міру пікантні та гострі. Вони стануть відмінною закускою до столу. Читайте далі рецепт приготування. Вам потрібні такі продукти:. В блендер покладіть почищені зубчики часнику, болгарський перець та ...

Психологічний тест! Хто ви - лідер думок чи турботлива особистість

четвер, 9 травень 2024, 15:09

Ця нова оптична ілюзія розкаже усе про вашу особистість. Загадкову ілюзію виклав фотограф Чарльз Меріот. Особливість її полягає в тому, що кожен бачить щось інше. . Деталі. Те, на що ви звернете увагу найшвидше, коли подивитесь на зображення, говор...