Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України.

Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і без знання деяких секретів. Про них ми і розповімо в цій статті.

Секрет № 1

Свіжі яйця — це дуже добре, але і одночасно проблемно. Саме такі «капризують», не дозволяючи нормально зняти шкаралупу. Секрет простий — намагайтесь варити яйця, вік яких не менше 2 тижнів. Мінімум — 7 діб.

Секрет № 2

Не всі надають увагу кількості води, в якій варяться яйця. Не треба наливати багато рідини. Рівень води в ємності має бути не вище, ніж 1 см над яйцями. Також треба додати дрібку солі. До речі, деякі господині опускають варити не у холодну воду, а у киплячу воду.

Секрет № 3

Після варіння яйця потрібно покласти в холодну воду. Шокова терапія дозволяє легше відходити шкаралупі від білка. Яйця потрібно варити 10-11 хвилин. На охолодження — 15 хвилин.

Дотримуючись технології приготування, яйця мають добре чиститись. Гарні та рівні, без пошкоджень, вони ідеально будуть виглядати на столі у вигляді закуски чи доповнення до сніданку.

Популярний підсолоджувач пов’язаний з агресивною формою раку мозку - нове дослідження

неділя, 13 липень 2025, 6:25

Китайські вчені виявили потенційно небезпечний зв'язок між аспартамом - популярним штучним підсолоджувачем - і гліобластомою, найагресивнішою формою первинного раку мозку. Про це йдеться у статті, опублікованій у Scientific Reports, передають Патріоти ...

Старі чашки будуть як нові: Як легко позбутися багаторічних плям від чаю та кави

неділя, 13 липень 2025, 6:10

Плями від чаю та кави, які роками накопичувалися в улюблених чашках, можуть зникнути всього за годину - і все це завдяки простому та дешевому засобу, який коштує менше 100 гривень, передають Патріоти України. . Авторка матеріалу з британського видання...