Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України.

Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і без знання деяких секретів. Про них ми і розповімо в цій статті.

Секрет № 1

Свіжі яйця — це дуже добре, але і одночасно проблемно. Саме такі «капризують», не дозволяючи нормально зняти шкаралупу. Секрет простий — намагайтесь варити яйця, вік яких не менше 2 тижнів. Мінімум — 7 діб.

Секрет № 2

Не всі надають увагу кількості води, в якій варяться яйця. Не треба наливати багато рідини. Рівень води в ємності має бути не вище, ніж 1 см над яйцями. Також треба додати дрібку солі. До речі, деякі господині опускають варити не у холодну воду, а у киплячу воду.

Секрет № 3

Після варіння яйця потрібно покласти в холодну воду. Шокова терапія дозволяє легше відходити шкаралупі від білка. Яйця потрібно варити 10-11 хвилин. На охолодження — 15 хвилин.

Дотримуючись технології приготування, яйця мають добре чиститись. Гарні та рівні, без пошкоджень, вони ідеально будуть виглядати на столі у вигляді закуски чи доповнення до сніданку.

Лише спробуйте! Цей картопляний гратен з грибами з’їдається за 5 хвилин

вівторок, 7 травень 2024, 0:14

Так швидко з’їдається, бо він виходить дуже смачний із вершковим смаком та грибним ароматом, передають Патріоти України. Хіба можна таке лишати на тарілці? Підготуйте такий перелік:. Для приготування потрібно підготувати овочі. Картоплю наріжте кільця...

Водіям на замітку! Названо запахи в автомобілі, які мають насторожити

понеділок, 6 травень 2024, 23:58

Запахи в нових автівках можуть негативно позначатися на здоров'ї водіїв - салони радять провітрювати. Однак є кілька запахів, які мають насторожити автовласників - простим провітрюванням у таких випадках не обійтись, передають Патріоти України. Як пише...