Корисний лайфхак: Як розварити горох без замочування та соди

Основна складність приготування страв з гороху полягає в тому що, він далеко не завжди здатний швидко розварюватись до м’якого стану.

Тому доводиться замочувати бобову культуру на тривалий термін, що також не дуже зручно. Деякі господині використовують соду для прискорення процесу варіння, але з нею потрібно бути обережними: вона може давати неприємний присмак, якщо додати надто багато.

Які хитрощі допоможуть гороху швидко розваритися

Температура води

Не всі господині знають про те, що відправлення гороху в гарячу (навіть киплячу воду) дозволить йому розваритися набагато швидше. Потрібно тільки не забути зняти піну, яка виділиться у процесі варіння.

Олія або масло

Ця хитрість часто використовується для прискорення процесу приготування різних продуктів. Секрет простий. У процесі варіння потрібно просто ввести в каструлю ложку олії.

Якщо ж ви хочете, щоб їжа ще й стала смачнішою, то в такому разі варто замінити інгредієнт на шмат вершкового масла.

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Це може здивувати! Вчені назвали найефективніший спосіб уберегти мозок від старіння

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:07

Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...