Корисний лайфхак: Як швидко перевірити якість розчинної кави

Щоб перевірити якість розчинної кави, його потрібно залити водою, спостерігаючи за осадом. Хороший напій не залишає грудок на дні. Щоб в черговий раз не розчаруватися в розчинній каві, фахівець інспекції за якістю продукції (МосГік) Ніна Зайцева для Doctorpiter описала вірний метод, передають Патріоти України.

"Якщо при розчиненні кави в холодній воді на дні утворюються опади, це свідчить про порушення технології виробництва або додаванні мелених добавок, таких, наприклад, як цикорій, обсмажені зернові культури, а значить, і про низьку якість кави", – поділилася фахівець. Також Зайцева додала, що хороший кави повинен розчинятися як у холодній, як і в гарячій воді. І щоб в результаті зберігання не був втратив смак і запах, його потрібно тримати з герметичною кришкою в сухому місці.

Креативність чи логіка? Проста оптична ілюзія покаже, яка півкуля вашого мозку домінує

вівторок, 2 грудень 2025, 8:15

Оптичні ілюзії можуть не лише дивувати, а й багато розповісти про те, як ми мислимо. Новий популярний візуальний тест дозволяє визначити, яка півкуля мозку є у вас активнішою - ліва, відповідальна за логіку й аналіз, чи права, що керує творчістю та інт...

Це може здивувати! Чому вода при кипінні у мікрохвильовці не утворює бульбашок

вівторок, 2 грудень 2025, 7:45

Коли вода нагрівається на плиті, першим знаком наближення кипіння стають дрібні бульбашки. У мікрохвильовці ж вода може досягати температури кипіння без будь-яких видимих ознак, передають Патріоти України. Це явище не суперечить фізиці: воно пов’язане ...