Корисний лайфхак: Як швидко розм'якшити вершкове масло, котре щойно дістали з холодильника


Дуже багато рецептів мають використання розм'якшеного вершкового масла кімнатної температури. Але дуже часто буває, що господині забувають дістати продукт із холодильника і доводиться викручуватися, передають Патріоти України.

Досвідчені шеф-кухарі розкрили кілька лайфхаків, якщо потрібно швидко розм'якшити вершкове масло.Як швидко розм'якшити вершкове масло, якщо забули дістати його з холодильника перед приготуванням?

Не для кожного рецепту можна топити вершкове масло, воно має бути саме м'яким. А тому варіант водяної бані чи розігріву у мікрохвильовій печі не підходить.

У випадку, якщо перед приготуванням у вас є вільні 20 хвилин, то вершкове масло потрібно дістати з холодильника, відміряти потрібну кількість продукту і розрізати його на маленькі шматочки - у такому вигляді воно стане м'якшим набагато швидше, ніж цілісним шматком.

Але якщо стільки часу немає, можна скористатися іншим шляхом. Вершкове масло потрібно розрізати на невеликі кубики, приблизно по 2-3 см. У щільну склянку налити окропу, почекати пару хвилин, вилити воду і гарячою склянкою накрити масло.

Вершкове масло розрізати на невеликі шматочки, покласти між двох шматків пергаментного паперу, роздавити качалкою і трохи розкотити. І через п'ять хвилин олія стане м'якою і податливою. Якщо натерти масло на тертці, воно дуже швидко стане м'яким, від контакту з руками і через розмір

Винна гаряча чи холодна вода? Чому з'являється лупа і що з цим робити

вівторок, 19 березень 2024, 10:59

Лупа - одне з найпоширеніших захворювань шкіри голови. За оцінками, вона може вражати щонайменше 50% населення. Лупа частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок, швидше за все через різний гормональний баланс, передають Патріоти України. Основним си...

От у чому секрет! Що потрібно додавати до тіста, щоб випічка не черствіла

вівторок, 19 березень 2024, 10:14

Розповідаємо, що робити, щоб булочки, хліб, будь-яка випічка довго не черствіли, передають Патріоти України. Всі ми знаємо, якою смачною та м'якою є свіжоспечена випічка. Проте потім вона починає швидко черствіти. Але цей процес можна попередити, якщо ...