Дуже багато рецептів мають використання розм'якшеного вершкового масла кімнатної температури. Але дуже часто буває, що господині забувають дістати продукт із холодильника і доводиться викручуватися, передають Патріоти України.
Досвідчені шеф-кухарі розкрили кілька лайфхаків, якщо потрібно швидко розм'якшити вершкове масло.Як швидко розм'якшити вершкове масло, якщо забули дістати його з холодильника перед приготуванням?
Не для кожного рецепту можна топити вершкове масло, воно має бути саме м'яким. А тому варіант водяної бані чи розігріву у мікрохвильовій печі не підходить.
У випадку, якщо перед приготуванням у вас є вільні 20 хвилин, то вершкове масло потрібно дістати з холодильника, відміряти потрібну кількість продукту і розрізати його на маленькі шматочки - у такому вигляді воно стане м'якшим набагато швидше, ніж цілісним шматком.
Але якщо стільки часу немає, можна скористатися іншим шляхом. Вершкове масло потрібно розрізати на невеликі кубики, приблизно по 2-3 см. У щільну склянку налити окропу, почекати пару хвилин, вилити воду і гарячою склянкою накрити масло.
Вершкове масло розрізати на невеликі шматочки, покласти між двох шматків пергаментного паперу, роздавити качалкою і трохи розкотити. І через п'ять хвилин олія стане м'якою і податливою. Якщо натерти масло на тертці, воно дуже швидко стане м'яким, від контакту з руками і через розмір
Хрусткі, соковиті, з ароматом диму і спецій - правильно замариновані овочі можуть легко обійти навіть найкращий шашлик. І головне - не потрібно ніякої магії, лише кілька інгредієнтів з вашої кухні, передають Патріоти України. Інгредієнти для маринаду (...
30 червня за новим календарним стилем (13 липня - за старим) - Собор 12 апостолів. Також цього дня - свято Всіх святих. 30 червня за старим календарним стилем - день пам'яті мучеників Мануїла, Савела та Ісмаїла Персидських. . ***. Собор славних і...