Корисний лайфхак: Як вибрати справжнє вершкове масло

Хто ж не любить смачне, запашне вершкове масло? Але часто ми потрапляємо на підробки, які не тільки не смачні, а ще й дуже шкідливі для організму, передають Патріоти України,

Склад

До складу натурального вершкового масла повинні входити тільки два компоненти: вершки і цільне молоко, сіль для додання смаку. Але, якщо ви крім цих продуктів в складі побачите рослинні жири, тоді це вже спред.

Варто знати, що до складу спреда входить в три рази більше рослинних жирів, ніж молочних або взагалі він складається тільки з рослинних жирів. Також в ньому буде різна хімія, загусники, емульгатори

Смак

Справжнє масло має солодковершковий і кисловершковий смак. Нехай трохи кислий смак масла вас не лякає, так як його роблять вже з поквашених вершків. Для приготування в вершки додають закваску на ароматообразующіх бактеріях, яка і дає відповідний смак. А солодковершкове масло готується просто зі звичайних вершків.

Колір

Справжнє вершкове масло має бути жовтого або світло-жовтого кольору. Якщо ж воно має дуже світлий, практично білий, або ж навпаки насичений жовтий в нього точно були додані барвники або рослинні жири

Жирність

Жирність справжнього масла не повинна бути нижче 70%. Все що нижче – вже не масло з молока і вершків, а просто рослинне масло.

Запах

Запах повинен бути натуральний вершковий, який посилюється при нагріванні. Якщо він занадто сильний, це означає, що були використані ароматизатори.

Жирність справжнього масла не повинна бути нижче 70%. Джерело: pixabay.com

Ціна

Натуральне масло не може бути дешевим, так як, щоб отримати 1 кг вершкового масла, переробляють понад 20 л молока

Вам знадобиться два шматочки масла і дві ємності з гарячою водою, покладіть туди масло і розмішайте. Якщо він розчинився, а вода рівномірно помутніла, то це справжній молочний жир. Спред не розчиниться, а сама вода не помутніє. Він дасть на поверхні води осад крупинками.

Запам'ятайте, справжнє вершкове масло повністю розчиняється в теплій воді, кришиться і рівномірно тане, не пристає до обгортці. Але краще, звичайно, зробити масло самостійно, це дуже просто!

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...