Якщо неправильно зберігати картоплю, вона може прорости та позеленіти. Як ви могли помітити, цей поширений овоч продають на свіжому повітрі, а не з холодильника, передають Патріоти України.
Як повідомляє Express, саме тому вдома його зберігають у шафах або темних місцях. Однак нові дослідження показали, що картопля може безпечно зберігатися в холодильнику до шести місяців. За статистикою картопля – овоч номер один з утворення харчових відходів.
Спочатку картоплю не зберігали в холодильнику через побоювання підвищення рівня акриламіду. Він є хімічною речовиною, яка утворюється в крохмалистих продуктах, і її вплив може збільшити ризик захворювання декількома видами раку.
Але комітет із токсичності хімічних речовин у продуктах харчування, споживчих товарах та навколишньому середовищі розглянув спосіб зберігання картоплі та виявив, що зберігання цього овочу в холодильнику не тільки не підвищує рівень акриламіду, а й продовжує термін його зберігання. У прохолодному темному місці може зберігатися до кількох місяців. Але якщо зберігати картоплю в холодильнику, вона може зберігатися втричі довше – більш як півроку.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...