Якщо неправильно зберігати картоплю, вона може прорости та позеленіти. Як ви могли помітити, цей поширений овоч продають на свіжому повітрі, а не з холодильника, передають Патріоти України.
Як повідомляє Express, саме тому вдома його зберігають у шафах або темних місцях. Однак нові дослідження показали, що картопля може безпечно зберігатися в холодильнику до шести місяців. За статистикою картопля – овоч номер один з утворення харчових відходів.
Спочатку картоплю не зберігали в холодильнику через побоювання підвищення рівня акриламіду. Він є хімічною речовиною, яка утворюється в крохмалистих продуктах, і її вплив може збільшити ризик захворювання декількома видами раку.
Але комітет із токсичності хімічних речовин у продуктах харчування, споживчих товарах та навколишньому середовищі розглянув спосіб зберігання картоплі та виявив, що зберігання цього овочу в холодильнику не тільки не підвищує рівень акриламіду, а й продовжує термін його зберігання. У прохолодному темному місці може зберігатися до кількох місяців. Але якщо зберігати картоплю в холодильнику, вона може зберігатися втричі довше – більш як півроку.
Чистота в домі — це не тільки питання естетики, а й запорука здоров’я. Особливо важливо підтримувати гігієну підлоги, адже саме вона найбільше контактує з пилом, брудом і мікроорганізмами. На ринку представлений широкий вибір засобів для чищення поверх...
Редиска є однією з найперших овочевих культур, яка з'являється на наших столах навесні. Її швидке дозрівання, хрустка текстура та приємний смак роблять її незамінною в раціоні багатьох людей. Особливо цінуються ранні сорти редиски, які дозволяють отрим...