
Якщо неправильно зберігати картоплю, вона може прорости та позеленіти. Як ви могли помітити, цей поширений овоч продають на свіжому повітрі, а не з холодильника, передають Патріоти України.
Як повідомляє Express, саме тому вдома його зберігають у шафах або темних місцях. Однак нові дослідження показали, що картопля може безпечно зберігатися в холодильнику до шести місяців. За статистикою картопля – овоч номер один з утворення харчових відходів.
Спочатку картоплю не зберігали в холодильнику через побоювання підвищення рівня акриламіду. Він є хімічною речовиною, яка утворюється в крохмалистих продуктах, і її вплив може збільшити ризик захворювання декількома видами раку.
Але комітет із токсичності хімічних речовин у продуктах харчування, споживчих товарах та навколишньому середовищі розглянув спосіб зберігання картоплі та виявив, що зберігання цього овочу в холодильнику не тільки не підвищує рівень акриламіду, а й продовжує термін його зберігання. У прохолодному темному місці може зберігатися до кількох місяців. Але якщо зберігати картоплю в холодильнику, вона може зберігатися втричі довше – більш як півроку.
Православне свято 31 жовтня за новим церковним календарем (13 листопада за старим) - день пам'яті Никодима і Спиридона Печерських, які ввійшли в історію як проповідники християнства, а також святого Петра Багатостраждального, видатного українського дер...
Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...