Корисний лайфхак: Як зварити буряк у мікрохвильовці за 10 хвилин

Буряк для приготування салатів необхідно відварити до готовності. Якщо варити коренеплід цілком у воді, то на це піде кілька годин. Набагато смачніше виходить буряк, приготовлений в мікрохвильовій печі, передають Патріоти України.

Приготування буряка в СВЧ - це зручний і найменш енерговитратний експрес-метод, який виручить господиню в будь-яку хвилину. Якщо гості вже на порозі або попереду свята, коли потрібно швидко приготувати салати і закуски, то варити буряк слід в мікрохвильовці. На це піде всього десять хвилин.

Для початку ретельно вимийте коренеплід, зайву вологу промокніть серветкою. За допомогою зубочистки зробіть по всій поверхні буряка глибокі проколи.

Далі помістіть овоч в рукав для запікання, зав'яжіть на вузлики отвори і поставте на піддон мікрохвильової печі.Виставте максимальну потужність приготування на вашій СВЧ-печі і час - 10 хвилин. Якщо потужність мікрохвильовки невелика, а буряк крупний, то на приготування може піти хвилин 15.

Дайте вареному буряку повністю охолонути, вийміть з рукава для запікання, очистіть від шкірки. Приготовлений таким чином буряк прекрасно підходить не тільки для салатів і закусок, а й для борщу.

Дачникам на замітку! Як зробити, щоб редиска не йшла у стрілки

понеділок, 12 травень 2025, 23:52

Редиска – одна з перших культур, які висівають навесні. Але навіть досвідчені городники нерідко стикаються з проблемою стрілкування, коли замість соковитого коренеплоду рослина витягується вгору. У такому разі редиска стає твердою, волокнистою, гіркою ...

Великий ризик? Лікар пояснив, чи справді "уколи краси" можуть призвести до сліпоти

понеділок, 12 травень 2025, 23:50

Чому ін’єкційні препарати (ботулотоксини, гіалуронова кислота, філери, біоревіталізанти тощо), потрапляють не туди, куди мали б, та чому можують призвести до незворотної втрати зору, розповів офтальмолог вищої категорії, офтальмохірург, кандидат медичн...