Корисний лайфхак! Обережно, підробка: Як зрозуміти, натуральний сир чи ні


Натуральний смачний сир - розкіш, яку не так просто знайти серед десятків підробок. У їх складі мінімум користі і максимум замінників - вживати такий продукт не тільки безглуздо, але і навіть небезпечно, передають Патріоти України.

Як впізнати сир хорошої якості - головні ознаки

По-перше, ви повинні розуміти, що хороший сир не може коштувати дешево. Експерти кажуть, що для виробництва 1 кг сиру потрібно 11 л молока, а це вже "влетить в копієчку". Якщо ви бачите перед собою продукт з низькою ціною, значить, молоко в ньому замінили пальмовою олією - вона в рази дешевше.

По-друге, обов'язково дивіться на склад, в ньому не повинно бути:

  • сої;
  • пальмової (або будь-якої іншої) олії;
  • сухого молока;
  • стабілізаторів і консервантів;
  • будь-яких харчових добавок.

Справжній сир готують з трьох інгредієнтів - молока, закваски і сичужних ферментів. Нічого іншого совісні виробники в сир не додають. Будь-які додаткові продукти вже перетворюють сир на сирний продукт.

По-третє, є безпрограшний варіант, як зрозуміти що сир без пальмової олії. Спробуйте його на смак - якісний сир буде радувати вас післясмаком не довше 5-7 хвилин. Шлейф сирного продукту, в свою чергу, ви будете відчувати набагато довше через ароматизатори і харчові добавки. До того ж, пальмова олія в складі такої підробки змусить вас відчути спрагу і сухість в роті.

По-четверте, ви можете натиснути на шматок сиру пальцем. Якщо на продукті виступлять краплі рідини і залишиться вм'ятина, значить, в складі сиру є рослинні олії та інші добавки.

Як перевірити сир запальничкою - метод для сміливих

Існує думка, що натуральний сир можна перевірити, якщо піддати його впливу високої температури. Наприклад, ви можете відрізати шматочок сиру і піднести його під полум'я запальнички. Хороший, якісний продукт розплавиться моментально, а запах буде, як у пригорілого молока.

Як перевірити сир йодом в домашніх умовах

Впевнені, у кожного з вас вдома знайдеться пляшечка йоду. Його цілком можна використовувати для того, щоб запам'ятати самому і розповісти іншим, як перевірити сир на пальмову олію. Процедура проста - капніть пару крапель йоду на шматок сиру. Якщо він посиніє, значить, всередині є крохмаль, а це вже підтвердження ненатурального складу.

Психологічний тест! Що тривожить вас прямо зараз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:12

Наша підсвідомість звикла ховати нашу тривогу в дальню шухляду, щоб ми не відчували стрес і спокійно жили далі. Однак часом такі хованки тільки псують життя, тому що виявити, яка проблема вас турбує, практично неможливо, передають Патріоти України. Якщ...

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...