Корисний лайфхак: Що потрібно зробити перед варінням картоплі у мундирі, щоб потім очистити її за пару секунд

Варена в мундирі картопля знаходить широке застосування у приготуванні різноманітних салатів та закусок. Крім цього, деякі господині вважають за краще готувати картоплю на гарнір саме в такому вигляді, адже так овоч краще зберігає свої корисні якості, передають Патріоти України.

Єдиний мінус такого способу приготування полягає в тому, що бульби досить складно очистити.

Подробиці

Однак є маленька хитрість, яку обов’язково слід застосувати ще на етапі закладання картоплі у воду. Завдяки їй чистка картопляного «мундира» буде швидкою та легкою.

Для цього на добре промитій під проточною водою картоплі слід зробити надріз. Розмістіть лезо ножа посередині бульби і проведіть їм довкола, розрізавши лише шкірку.

Після цього готуйте овоч як завжди. Для цього доведіть картоплю до кипіння, а потім, зменшивши вогонь, варіть ще приблизно 20 хвилин до готовності під закритою кришкою.

Після того, як час вийде, злийте рідину і наповніть каструльку крижаною водою на 20-30 секунд.

Приступати до очищення картоплі слід відразу після цього кроку: просто потягніть за шкірку від лінії надрізу вгору, і вона стягнеться, як шапочка.

Дуже смачно! Ця запіканка з картоплі стане вашою улюбленою вечерею

четвер, 16 травень 2024, 18:07

Смачно нагодувати родину — це завдання із зірочкою. Кожен день хочеться щось іншого та нового. Картопля є одним із найулюбленіших коренеплодів, які запікають, варять, смажать. Пропонуємо вам ще один варіант страви для вечері, які вийде ніжним та аромат...

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

четвер, 16 травень 2024, 17:07

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду. Недосвідчен...