Корисний лайфхак: Що потрібно зробити перед варінням картоплі у мундирі, щоб потім очистити її за пару секунд

Варена в мундирі картопля знаходить широке застосування у приготуванні різноманітних салатів та закусок. Крім цього, деякі господині вважають за краще готувати картоплю на гарнір саме в такому вигляді, адже так овоч краще зберігає свої корисні якості, передають Патріоти України.

Єдиний мінус такого способу приготування полягає в тому, що бульби досить складно очистити.

Подробиці

Однак є маленька хитрість, яку обов’язково слід застосувати ще на етапі закладання картоплі у воду. Завдяки їй чистка картопляного «мундира» буде швидкою та легкою.

Для цього на добре промитій під проточною водою картоплі слід зробити надріз. Розмістіть лезо ножа посередині бульби і проведіть їм довкола, розрізавши лише шкірку.

Після цього готуйте овоч як завжди. Для цього доведіть картоплю до кипіння, а потім, зменшивши вогонь, варіть ще приблизно 20 хвилин до готовності під закритою кришкою.

Після того, як час вийде, злийте рідину і наповніть каструльку крижаною водою на 20-30 секунд.

Приступати до очищення картоплі слід відразу після цього кроку: просто потягніть за шкірку від лінії надрізу вгору, і вона стягнеться, як шапочка.

Ви могли це не знати! Основні помилки, які заважають схуднути влітку

неділя, 8 червень 2025, 8:50

У своєму профілі в Instagram нутриціологиня Світлана Нікітчук розповіла про основні помилки, яких часто припускаються ті, хто бажає влітку схуднути та мати гарний вигляд, передають Патріоти України. Літньої пори на столі з'являється велика кількість се...

Водіям на замітку! Як зекономити до 100 літрів пального на автоматі

неділя, 8 червень 2025, 8:30

Автомобілі з автоматичною трансмісією значно зручніші для водіння, ніж з механікою. Проте, за неправильного використання, вони можуть витрачати більше пального. Експерти стверджують: якщо дотримуватися кількох простих правил, можна зменшити витрати пал...