Корисний лайфхак: ТОП-5 речей, які можна легко відчистити кавовою гущею

Кавова гуща, завдяки своїм абразивним властивостям, може бути використана як скраб для очищення каструль, духовок та засіб усунення неприємного запаху у холодильнику. Про незвичайні способи використання кави повідомило видання Tap Warehouse, передають Патріоти України.

1. Скребок

Мелена кава має грубу текстуру і тому ідеально підходить для очищення каструль та сковорідок. Вам потрібно лише змішати 2-3 чайні ложки меленої кави з милом та теплою водою. Нанесіть цей засіб на м’яку губку та просто натирайте посуд до чистоти. Варто відзначити, що кава також має знежирюючі властивості, що значно полегшує миття посуду

2. Очищення гриля та духовки

За словами експертів Tap Warehouse, природна кислотність кави допоможе видалити бруд та жир з духовки або ж грилю. Решітки потрібно замочити в раковині на 45 хвилин, додавши кілька ложок розчинної кави. Затверділі плями тепер повинні легко змитися.

3. Запахи холодильника

За допомогою кави можна також очистити від неприємних запахів холодильник. Вам потрібно лише насипати у чашку кавову гущу або ж кілька цілих зерен кави та поставити всередину. Вона швидко поглине запахи. Цей спосіб працює і для пакетів зі сміттям. Однієї чайної ложки гущі на дні буде достатньо – неприємні аромати мають зникнути.

4. Очищення поверхонь

Каву можна використовувати навіть для чищення твердих поверхонь. Змішавши кілька чайних ложок розчинної кави з мильною водою у вас вийде ефективний очищувач для плитки та дерев’яних поверхонь.

5. Прочищення зливу

Якщо кухонна мийка не змивається, змішайте кавову гущу з рідким милом та залийте окропом. Невдовзі сток раковини буде очищено, а на додачу вона матиме приємний аромат.

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...