Шоколад полюбляють не лише діти, але й дорослі. Його надмірне споживання може призвести до погіршення здоровʼя, проте помірне може мати навіть користь, передають Патріоти України
Про це повідомив лікар Кріс Завос. За його словами, в шоколаді містяться антиоксиданти, а саме флавоноїди. Вони позитивно впливають на серцево-судинне здоровʼя, когнітивні функції та настрій.
Користь шоколаду
Антиоксидантні властивості
Темний шоколад багатий на антиоксиданти, які допомагають нейтралізувати шкідливі вільні радикали та знижувати окислювальний стрес.
Зміцнення серця
Флавоноїди, присутні в темному шоколаді, пов'язані з покращенням кровотоку, зниженням кров'яного тиску та зміцненням серцево-судинної системи.
Підвищення настрою
Шоколад містить сполуки, які стимулюють вивільнення ендорфінів та серотоніну, що покращують настрій.
Когнітивні функції
Флавоноїди у шоколаді можуть покращувати когнітивні функції, зокрема пам'ять.
Харчова цінність шоколаду
Темний шоколад з високим вмістом какао (70% і більше) має низку корисних мінералів, а саме магній, мідь, залізо та марганець, які підтримують нервову функцію, допомагають у транспорті кисню та сприяють здоров'ю кісток.
Тоді як клітковина впливає на здорове травлення. Ба більше, шоколад містить здорові мононенасичені жири, однак його слід споживати помірно через високу калорійність.
Попри всі потенційні переваги, важливо пам'ятати про помірне споживання шоколаду. Важливо обирати темний шоколад з меншою кількістю доданого цукру.
Пил і сліди від пальців можуть перетворити навіть найсонячніший день на розчарування, якщо вікна брудні. Та цього літа ви зможете насолоджуватись чистими шибками без дорогих засобів і зайвих зусиль. Експерти з клінінгу поділилися лайфхаком, який не пот...
Навіть якісний одяг може втратити привабливість уже за кілька прань - усе через дрібні, але важливі деталі, на які більшість людей не звертає уваги. Експерти у сфері текстилю розповіли, що саме робить речі недовговічними - і що з цим робити, передають ...