Не лише покращує настрій! ТОП-5 "цілющих" властивостей шоколаду

Шоколад полюбляють не лише діти, але й дорослі. Його надмірне споживання може призвести до погіршення здоровʼя, проте помірне може мати навіть користь, передають Патріоти України

Про це повідомив лікар Кріс Завос. За його словами, в шоколаді містяться антиоксиданти, а саме флавоноїди. Вони позитивно впливають на серцево-судинне здоровʼя, когнітивні функції та настрій.

Користь шоколаду

Антиоксидантні властивості

Темний шоколад багатий на антиоксиданти, які допомагають нейтралізувати шкідливі вільні радикали та знижувати окислювальний стрес.

Зміцнення серця

Флавоноїди, присутні в темному шоколаді, пов'язані з покращенням кровотоку, зниженням кров'яного тиску та зміцненням серцево-судинної системи.

Підвищення настрою

Шоколад містить сполуки, які стимулюють вивільнення ендорфінів та серотоніну, що покращують настрій.

Когнітивні функції

Флавоноїди у шоколаді можуть покращувати когнітивні функції, зокрема пам'ять.

Харчова цінність шоколаду

Темний шоколад з високим вмістом какао (70% і більше) має низку корисних мінералів, а саме магній, мідь, залізо та марганець, які підтримують нервову функцію, допомагають у транспорті кисню та сприяють здоров'ю кісток.

Тоді як клітковина впливає на здорове травлення. Ба більше, шоколад містить здорові мононенасичені жири, однак його слід споживати помірно через високу калорійність.

Попри всі потенційні переваги, важливо пам'ятати про помірне споживання шоколаду. Важливо обирати темний шоколад з меншою кількістю доданого цукру.

Кращий напій літа! Як приготувати мохіто вдома за 5 хвилин

понеділок, 1 липень 2024, 14:10

Безалкогольний напій мохіто обожнюють і дорослі, і діти. Свіжий, ароматний, м’ятний, він нагадує про море й літо. Приготувати мохіто легко вдома, треба не більше 5 хвилин, передають Патріоти України. Для 2 порцій треба взяти:. Поріжте цитрусовий та м’я...

Смакота! Ця намазка зі скумбрії така, що захочете їсти її ложками

понеділок, 1 липень 2024, 13:09

Намазки - найкраща кулінарна історія, бо готується швидко, всім подобається та миттєво все з’їдається. Якщо ви любите рибу, тоді цей рецепт вам сподобається. Пропонуємо його зберегти в кулінарну скарбничку, передають Патріоти України. Для приготування ...