Користь чи шкода? Чим може бути небезпечна молода картопля і кому її їсти не можна

Купуючи ранні фрукти чи овочі на ринку та в супермаркеті ви повинні пам'ятати, що продукти не завжди будуть якісні та безпечні для здоров'я. Їх часто напихають різноманітними домішками та нітратами, які роблять плід особливо великим та красивим ззовні. Це стосується і молодої картоплі, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість, чим може бути небезпечною молода картопля та як позбутися у ній шкідливих речовин.

Чим шкідлива молода картопля?

Ви, певно, не один раз помічали, що шкірка картоплі може мати зелені ділянки. Часто саме у них міститься найбільша кількість нітратів та пестицидів. Зокрема, отруйна речовина соланін. Тому, дуже важливо перед приготуванням картоплі зрізати ці частини та шкірку загалом, після чого замочувати плід у холодній воді.

Як позбутися нітратів у картоплі?

Технологія:

1. Для початку слід підготувати миску з водою, до якої додати сік половини лимона та 1 ч. л. морської солі. В отриманій рідині потрібно добре помити картоплю. Це допомагає ефективно змити пестицидний наліт.

Ще одним зі способів позбутися нітратів у картоплі може бути варіння. Рівень шкідливих речовин таким чином знижується на 50-80%. Відваривши картоплю, потрібно відразу злити відвар і тільки тоді солити продукт.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...