Купуючи ранні фрукти чи овочі на ринку та в супермаркеті ви повинні пам'ятати, що продукти не завжди будуть якісні та безпечні для здоров'я. Їх часто напихають різноманітними домішками та нітратами, які роблять плід особливо великим та красивим ззовні. Це стосується і молодої картоплі, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz зібрала інформацію та розповість, чим може бути небезпечною молода картопля та як позбутися у ній шкідливих речовин.
Чим шкідлива молода картопля?
Ви, певно, не один раз помічали, що шкірка картоплі може мати зелені ділянки. Часто саме у них міститься найбільша кількість нітратів та пестицидів. Зокрема, отруйна речовина соланін. Тому, дуже важливо перед приготуванням картоплі зрізати ці частини та шкірку загалом, після чого замочувати плід у холодній воді.
Як позбутися нітратів у картоплі?
Технологія:
1. Для початку слід підготувати миску з водою, до якої додати сік половини лимона та 1 ч. л. морської солі. В отриманій рідині потрібно добре помити картоплю. Це допомагає ефективно змити пестицидний наліт.
Ще одним зі способів позбутися нітратів у картоплі може бути варіння. Рівень шкідливих речовин таким чином знижується на 50-80%. Відваривши картоплю, потрібно відразу злити відвар і тільки тоді солити продукт.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...
Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...