Коштує менше гривні, а горить годинами: Як зробити бюджетну свічку всього за хвилину (відео)

Попри те, що ситуація з відключеннями електроенергії дещо покращилася, у будь-який момент українці ризикують знову залишитись у темряві. Тому далеко ховати ліхтарики та свічки не варто. А якщо раптом ваш запас свічок підходить до кінця, ловіть лайфхак, як зробити круту свічку самому, передають Патріоти України.

Все, що нам потрібно: металева кришка від банки, звичайна олія та ватні диски. Як всього за хвилину виготовити з цього набору свічку, яка довго горітиме, розповідає у своєму ТікТок відомий хімік-блогер Гліб Репіч. Собівартість такої свічки — близько 1 грн.

Що нам потрібно:

  • Металева кришка від банки;
  • Соняшникова олія (краще рафінована);
  • Ватні диски.

Як зробити свічку:

  1. У кришку наливаємо трохи олії.
  2. З ватного диска робимо ґніт у формі капелюха.
  3. Опускаємо такий гніт в олію і добре його просочуємо.
  4. Підносимо вогонь до саморобної свічки і деякий час не забираємо його, адже така саморобна свічка має трохи менший коефіцієнт спалаху, ніж воскові та парафінові.

До речі, ватний диск можна замінити на звичайну вату, а замість металевої кришки взяти будь-яку бляшанку. Ефект буде точно таким же. В акаунті хіміка є відеоінструкція, як зробити свічку і з такого набору.

Треба всього чотири інгредієнти! Як приготувати домашній сир

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:12

Приготувати домашній сир вдома зможе кожна господиня. Це зовсім не складно. Всього 4 інгредієнти та 15 хв вашого часу - і на вашому столі буде ніжний і щільний сир, передають Патріоти України. Ось ці 4 інгредієнти:Молоко – 1 літрСіль – 1 ст. л.Яйця – 3...

Щоб пішло на користь: Топовий експерт назвав правильний час для першої чашки кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:40

Багато людей практично живуть на кофеїні, часто навіть не найпалкіші кавомани хапаються за чайник зразу після пробудження або щоб побороти занепад сил після обіду. Видання Express пише, що пити каву відразу після сну то не найкраща ідея. Рекс Ісап, ген...