Котлети без фаршу - дуже дешеві і смачні! Рідні їх просто "зметуть" із столу (рецепт)

Пропонуємо простий рецепт бюджетних, але дуже смачних котлет. Основа в них картопляна, а «наповнення» може бути будь-яким, передаютьПатріоти України.

Картоплю найзручніше відварити заздалегідь. Якщо у вас залишилося вчорашнє картопляне пюре, то можна використовувати його.

Що потрібно:

  • 0,5 кг відвареної картоплі;
  • 250 г шинки;
  • 150 г твердого сиру;
  • яйце (або жовток) - 1 шт .;
  • 2 зубчики часнику;
  • зелень кропу - за смаком;
  • сіль, перець - за смаком.

Приготування:

Картоплю, попередньо зварену в мундирі, чистимо і тремо на середній тертці. Так само тремо сир, шинку ріжемо дрібними кубиками, зелень рубаємо ножем.

З'єднуємо всі подрібнені інгредієнти в одній мисці, сюди ж видавлюємо через прес часник.

Тепер все перемішуємо, солимо і перчимо за своїм смаком.

Руками ліпимо невеликі довгасті котлети, розкладаємо їх на деко або в форму для запікання.

Яйце або просто яєчний жовток збиваємо виделкою і за допомогою пензлика змащуємо котлети зверху.

Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 190 С. Запікаємо близько 20 хвилин. Готово! Подаємо гарячими, зверху можна полити сметаною, але це за бажанням. Смачного!

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...