Котлети без фаршу - дуже дешеві і смачні! Рідні їх просто "зметуть" із столу (рецепт)

Пропонуємо простий рецепт бюджетних, але дуже смачних котлет. Основа в них картопляна, а «наповнення» може бути будь-яким, передаютьПатріоти України.

Картоплю найзручніше відварити заздалегідь. Якщо у вас залишилося вчорашнє картопляне пюре, то можна використовувати його.

Що потрібно:

  • 0,5 кг відвареної картоплі;
  • 250 г шинки;
  • 150 г твердого сиру;
  • яйце (або жовток) - 1 шт .;
  • 2 зубчики часнику;
  • зелень кропу - за смаком;
  • сіль, перець - за смаком.

Приготування:

Картоплю, попередньо зварену в мундирі, чистимо і тремо на середній тертці. Так само тремо сир, шинку ріжемо дрібними кубиками, зелень рубаємо ножем.

З'єднуємо всі подрібнені інгредієнти в одній мисці, сюди ж видавлюємо через прес часник.

Тепер все перемішуємо, солимо і перчимо за своїм смаком.

Руками ліпимо невеликі довгасті котлети, розкладаємо їх на деко або в форму для запікання.

Яйце або просто яєчний жовток збиваємо виделкою і за допомогою пензлика змащуємо котлети зверху.

Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 190 С. Запікаємо близько 20 хвилин. Готово! Подаємо гарячими, зверху можна полити сметаною, але це за бажанням. Смачного!

Їсте чіпси щодня? Ось що вони насправді роблять із вашим тілом

п’ятниця, 18 липень 2025, 23:55

Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...

Одна ложка - і смак картоплі вже не той. Простий трюк для тих, хто не любить нудні обіди

п’ятниця, 18 липень 2025, 23:10

Хоч ми й охоче експериментуємо з новими рецептами, звичайна варена картопля досі залишається основою домашніх страв. Вона смачна, ситна й універсальна. Проте її приготування часто здається нудним і довгим. Добре, що є прості трюки, які не лише прискоря...