Котлети без фаршу - дуже дешеві і смачні! Рідні їх просто "зметуть" із столу (рецепт)

Пропонуємо простий рецепт бюджетних, але дуже смачних котлет. Основа в них картопляна, а «наповнення» може бути будь-яким, передаютьПатріоти України.

Картоплю найзручніше відварити заздалегідь. Якщо у вас залишилося вчорашнє картопляне пюре, то можна використовувати його.

Що потрібно:

  • 0,5 кг відвареної картоплі;
  • 250 г шинки;
  • 150 г твердого сиру;
  • яйце (або жовток) - 1 шт .;
  • 2 зубчики часнику;
  • зелень кропу - за смаком;
  • сіль, перець - за смаком.

Приготування:

Картоплю, попередньо зварену в мундирі, чистимо і тремо на середній тертці. Так само тремо сир, шинку ріжемо дрібними кубиками, зелень рубаємо ножем.

З'єднуємо всі подрібнені інгредієнти в одній мисці, сюди ж видавлюємо через прес часник.

Тепер все перемішуємо, солимо і перчимо за своїм смаком.

Руками ліпимо невеликі довгасті котлети, розкладаємо їх на деко або в форму для запікання.

Яйце або просто яєчний жовток збиваємо виделкою і за допомогою пензлика змащуємо котлети зверху.

Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 190 С. Запікаємо близько 20 хвилин. Готово! Подаємо гарячими, зверху можна полити сметаною, але це за бажанням. Смачного!

Ви могли це не знати! Чому олія піниться під час смаження та як цього уникнути

неділя, 28 грудень 2025, 19:06

Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...

А ви це знали? Навіщо досвідченим господиням радять заморожувати лавровий лист

неділя, 28 грудень 2025, 18:45

Лавровий лист давно став класичною спецією на кухні, але більшість господинь використовує його звичним способом - у сушеному вигляді, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Водночас професійні кухарі знають нестандартний метод оброблення спец...