Котлети без фаршу - дуже дешеві і смачні! Рідні їх просто "зметуть" із столу (рецепт)

Пропонуємо простий рецепт бюджетних, але дуже смачних котлет. Основа в них картопляна, а «наповнення» може бути будь-яким, передаютьПатріоти України.

Картоплю найзручніше відварити заздалегідь. Якщо у вас залишилося вчорашнє картопляне пюре, то можна використовувати його.

Що потрібно:

  • 0,5 кг відвареної картоплі;
  • 250 г шинки;
  • 150 г твердого сиру;
  • яйце (або жовток) - 1 шт .;
  • 2 зубчики часнику;
  • зелень кропу - за смаком;
  • сіль, перець - за смаком.

Приготування:

Картоплю, попередньо зварену в мундирі, чистимо і тремо на середній тертці. Так само тремо сир, шинку ріжемо дрібними кубиками, зелень рубаємо ножем.

З'єднуємо всі подрібнені інгредієнти в одній мисці, сюди ж видавлюємо через прес часник.

Тепер все перемішуємо, солимо і перчимо за своїм смаком.

Руками ліпимо невеликі довгасті котлети, розкладаємо їх на деко або в форму для запікання.

Яйце або просто яєчний жовток збиваємо виделкою і за допомогою пензлика змащуємо котлети зверху.

Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 190 С. Запікаємо близько 20 хвилин. Готово! Подаємо гарячими, зверху можна полити сметаною, але це за бажанням. Смачного!

Бережіться! ТОП-5 звичок, які погіршують зір

вівторок, 25 листопад 2025, 17:50

Як це може зашкодити очам - розповідає офтальмолог мережі «Новий Зір» Руслан Казбекович Тамбієв, лікар вищої категорії, офтальмохірург, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У повсякденному житті ми рідко замислюємося, що часто перенавантажує...

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...