
Коли вже м'ясні котлети набридли, можна приготувати рибні. А якщо немає часу чи бажання чистити рибу, пропонуємо скористатися рибними консервами, передають Патріоти України.
Котлети з рибної консерви привабливі тим, що по-перше, готувати їх швидко, по-друге – економно і, нарешті, – смачно.
Інгредієнти для приготування рибних котлет
- картопля – 3 шт.,
- цибуля – 1 шт.,
- рибна консерва, можна сайру або скумбрію – одна баночка,
- жовток – 1 шт.,
- манна крупа – 1 ст. л.,
- сіль, чорний перець – за смаком.
Спосіб приготування рибних котлет
- Відварюємо картоплю в “мундирі”, очищаємо, натираємо на середній тертці.
- Відкриваємо банку з консервами, викладаємо рибу разом з олією до глибокої тарілки і добре розминаємо виделкою.
- Натерту картоплю викладаємо на тарілку з подрібненими рибними консервами.
- Цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо на олії до прозорості.
- Додаємо до картоплі з консервою цибулю, манну крупу й жовток. Добре перемішуємо до однорідної маси.
- Формуємо котлети. Обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях.
- Викладаємо сформовані котлети на підігріту сковороду з олією.
- Смажити рибні котлети треба на середньому вогні. Щойно утворюється рум’яна скоринка –перевернути. Накривати кришкою сковороду не потрібно.
Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...
Хоч ми й охоче експериментуємо з новими рецептами, звичайна варена картопля досі залишається основою домашніх страв. Вона смачна, ситна й універсальна. Проте її приготування часто здається нудним і довгим. Добре, що є прості трюки, які не лише прискоря...