Котлети з секретом від хитрих турецьких кухарів - страва виходить такою смачною, що не відірватися

У кожній країні існують свої секрети та хитрощі приготування котлет. Турецькі кухарі начиняють м’ясний фарш інгредієнтами, що посилюють смак м’яса. Про це розповіли на Pixelinform, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • фарш;
  • волоські горіхи;
  • зелень;
  • часник;
  • оливкова олія;
  • сіль, перець, улюблені спеції.

Спосіб приготування:

  1. Замішуємо фарш на котлети звичним чином. Додаємо улюблені спеції, розмішуємо, та відбиваємо його декілька разів об дно миски — щоб вийшли бульбашки повітря.
  2. Весь секрет — у начинці. В рівних пропорціях з’єднуємо подрібнені волоські горіхи та зелень. Додаємо пропущений через прес часник. Присмачуємо оливковою — її не повинно бути багато, але вона має з’єднати компоненти начинки у кашку.
  3. Беремо шматочок фаршу. Розплескуємо його у "коржик". Всередину ложкою викладаємо начинку та закриваємо котлету.
  4. Турецькі кухарі не використовують паніровку. Котлети обсмажують на сковороді до готовності з обох боків.

Доступний всім! Вчені назвали продукт, який може зменшити ризик деменції

субота, 20 грудень 2025, 12:45

Шведські науковці зафіксували зв’язок між регулярним споживанням жирного сиру та нижчим ризиком розвитку деменції. За результатами довгострокового дослідження, люди, які щодня з’їдали щонайменше 50 грамів сиру з вмістом жиру понад 20%, рідше стикалися ...

Бережіться! Вчені виявили фактори, які пришвидшують "старіння" серця

субота, 20 грудень 2025, 11:49

Головними ворогами серця є жирна їжа, сидячий спосіб життя, куріння та алкоголь. Однак нові наукові дані свідчать, що фінансові труднощі - страх не мати можливості купити продукти або оплатити рахунки – "зношують" серце швидше, ніж шкідливі звички, пер...