Кожному по кишені: Який фрукт допоможе уникнути раку, якщо вживати щодня

Найкращими у боротьбі з раком та заради профілактики онкології вважаються яблука. Також для максимального ефекту та користі їх рекомендовано їсти зі шкіркою. Про це пише журнал Nutrients, передають Патріоти України.

Так, яблука широко поширені в усьому світі та доступні у ціні. Також фрукт багатий джерелом фітохімічних речовин. У плоді є органічні та жирні кислоти, фенольні сполуки. За словами дослідників, яблука застосовують у профілактиці раку завдяки флавоноїдам проціанідинам. Окрім того, ці сполуки мають протиракові властивості.

Вчені дійшли висновку, що регулярне вживання яблук знижує захворюваність на різні види раку. Лікарі з'ясували, що яблука корисніше їсти неочищеними, адже у шкірці міститься приблизно у 2-4 рази більше концентрації флавоноїдів, ніж м'якоті.

Зазначається, що особливо корисними вважаються сорти яблук "Гренні Сміт", "Айдаред", "Червоний Рим", "Джонмак", "Глостер" і "Старкінг Делішес". Важливо, що на день достатньо з'їдати одне яблуко.

Вважаєте свій сніданок корисним? Ці продукти можуть додавати вам зайві кілограми!

четвер, 7 серпень 2025, 18:13

У світі здорового харчування багато хто вважає, що продукти з маркуванням низькожирний, корисний або натуральний автоматично допомагають підтримувати вагу. Проте експерти британської клініки з питань схуднення Optimal You застерігають: не всі такі прод...

Варто знати! Скільки часу можна зберігати суп у холодильнику

четвер, 7 серпень 2025, 17:56

Суп часто варять у великій кількості, щоб вистачило на довше і не доводилося готувати щодня. Але мало хто замислюється, скільки часу ця страва може залишатися безпечною для вживання. Неправильне зберігання або надто довгий термін у холодильнику можуть ...