Магазинна ковбаса - продукт наполовину штучний і дуже шкідливий для здоров'я. Щоб не наражати себе і свою сім'ю на небезпеку, смачну і безпечну ковбаску слід готувати самостійно. Тим більше, що рецепт дуже простий, передають Патріоти України.
Складові:
Спосіб приготування:
Свинину, яловичину і сало пропустити через м'ясорубку двічі. Сало має бути злегка підмороженим. Окремо змішати спеції з сухим молоком. Пересипати до м'ясного фаршу. Влити склянку крижаної води і перемішати руками протягом десяти хвилин.
Вимішувати фарш слід в гумових рукавичках, щоб жир не танув від тепла рук. Накрити миску з фаршем кришкою і відправити в холодильник на добу.
Готовою ковбасною сумішшю наповнити кишку, використовуючи спеціальну насадку на м'ясорубку. Із вказаної кількості інгредієнтів має вийти 5-7 кілець ковбаси, вагою близько 400 грам. Перев'язати кінчики ковбасок ниткою, а оболонку в деяких місцях наколоти голкою.
Обсушити краківські ковбаски паперовими рушниками, укласти на змащену олією решітку і відправити в духовку, розігріту до температури 80 градусів на 1 годину. Потім поставити в духовку блюдце з водою. Загальний час запікання ковбаси при такій температурі близько трьох годин.
Після вимкнення духовки дати ковбаскам охолонути, витерти кожну насухо рушником і розвісити сушитися на 24-36 годин при кімнатній температурі. Готову краківську ковбасу можна заморозити, щоб продовжити термін придатності. Смачного!
Хочете на хвилинку відволіктися та дізнатися про себе щось нове? Пропонуємо цікавий психологічний тест: погляньте на зображення і відповідайте, що ви помітили першим. Ваш вибір багато розповість про ваш характер, риси особистості та навіть ставлення до...
З настанням холодів багато власників смартфонів помічають, що акумулятори швидко втрачають заряд. Літій-іонні батареї не люблять низьких температур — вони втрачають ємність і розряджаються значно швидше, особливо при тривалому перебуванні на морозі. Що...