Краківська ковбаса своїми руками: Простий рецепт натуральної м'ясної закуски в духовці

Магазинна ковбаса - продукт наполовину штучний і дуже шкідливий для здоров'я. Щоб не наражати себе і свою сім'ю на небезпеку, смачну і безпечну ковбаску слід готувати самостійно. Тим більше, що рецепт дуже простий, передають Патріоти України.

Домашня краківська ковбаса

Складові:

  • 1,5 кг свинини
  • 500 г яловичини
  • 500 г свинячого сала
  • 250 мл крижаної води
  • 40 грам кухонної солі
  • 30 грам сухого молока
  • 5 грам нитритной солі 6.25%
  • По 1 ч. л. меленого чорного перцю, сухого часнику і цукру
  • По 0.5 ч. л. запашного перцю і кардамону
  • Тонка натуральна свиняча оболонка

Спосіб приготування:

Свинину, яловичину і сало пропустити через м'ясорубку двічі. Сало має бути злегка підмороженим. Окремо змішати спеції з сухим молоком. Пересипати до м'ясного фаршу. Влити склянку крижаної води і перемішати руками протягом десяти хвилин.

Вимішувати фарш слід в гумових рукавичках, щоб жир не танув від тепла рук. Накрити миску з фаршем кришкою і відправити в холодильник на добу.Готовою ковбасною сумішшю наповнити кишку, використовуючи спеціальну насадку на м'ясорубку. Із вказаної кількості інгредієнтів має вийти 5-7 кілець ковбаси, вагою близько 400 грам. Перев'язати кінчики ковбасок ниткою, а оболонку в деяких місцях наколоти голкою.

Обсушити краківські ковбаски паперовими рушниками, укласти на змащену олією решітку і відправити в духовку, розігріту до температури 80 градусів на 1 годину. Потім поставити в духовку блюдце з водою. Загальний час запікання ковбаси при такій температурі близько трьох годин.

Після вимкнення духовки дати ковбаскам охолонути, витерти кожну насухо рушником і розвісити сушитися на 24-36 годин при кімнатній температурі. Готову краківську ковбасу можна заморозити, щоб продовжити термін придатності. Смачного!

Це така смакота! Як приготувати вечерю, яку дитина 100% з’їсть

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:12

Діти люблять фантазувати і ніколи не відмовляться від того, щоб і дорослі увімкнули режим дитячої уяви. Спробуйте приготувати звичайні спагеті з сардельками таким способом і ваші діти будуть у захваті, передають Патріоти України. Приготуйте восьминіжок...

Родина оцінить! Як приготувати смачну альтернативу сирникам з кисломолочного сиру і яблук

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:10

Якщо є яблука та кисломолочний сир, можна приготувати цілу гору всіляких десертів, починаючи з тих самих сирників. Але коли сирники неабияк набридли або чимось треба зустріти несподіваних гостей, то приготуйте шарлотку з яблуками. Ніякого клопоту, а вс...