
Кавун - символ літа, що освіжає, втамовує спрагу й навіть покращує настрій. Проте обрати безпечний плід - справжнє мистецтво. І головне правило, про яке часто забувають: ніколи не купуйте кавун, розрізаний навпіл, передають Патріоти України.
Нутриціологиня в Instagram застерігає: половинки кавуна — ідеальне середовище для бактерій, особливо якщо шкірка не була ретельно вимита перед розрізанням.
«Бруд, мікроби, пил — усе це з поверхні одразу потрапляє на м’якоть. У такому фрукті можуть бути кишкова паличка, сальмонела та інші небезпечні бактерії», — пояснює експертка.
Ще одна проблема — температура та час зберігання. Якщо такий кавун лежить на відкритому повітрі понад 2–3 години, ризик харчового отруєння зростає в рази. До того ж, у вже розрізаному фрукті стрімко руйнується вітамін С — він втрачає не лише безпечність, а й частину користі.
Сон - це не розкіш, а необхідна умова для здоров’я, гарного настрою і концентрації. Проте навколо сну існує безліч міфів, які можуть серйозно шкодити нашому відпочинку. Польський психотерапевт Матеуш Майхжак розвінчав найпоширеніші з них і пояснив, чом...
Варені яйця - улюблена страва багатьох. До того ж, вони є гарним джерелом білка, а спосіб їх приготування не передбачає використання олії, що робить цей продукт ще більш корисним, передають Патріоти України. Єдиним недоліком є те, що їх важко чистити. ...