Краще не купуйте! Чому половинка кавуна може бути небезпечною - важливе попередження експертів

Кавун - символ літа, що освіжає, втамовує спрагу й навіть покращує настрій. Проте обрати безпечний плід - справжнє мистецтво. І головне правило, про яке часто забувають: ніколи не купуйте кавун, розрізаний навпіл, передають Патріоти України.

Нутриціологиня в Instagram застерігає: половинки кавуна — ідеальне середовище для бактерій, особливо якщо шкірка не була ретельно вимита перед розрізанням.

«Бруд, мікроби, пил — усе це з поверхні одразу потрапляє на м’якоть. У такому фрукті можуть бути кишкова паличка, сальмонела та інші небезпечні бактерії», — пояснює експертка.

Ще одна проблема — температура та час зберігання. Якщо такий кавун лежить на відкритому повітрі понад 2–3 години, ризик харчового отруєння зростає в рази. До того ж, у вже розрізаному фрукті стрімко руйнується вітамін С — він втрачає не лише безпечність, а й частину користі.

Порада:

  • Купуйте тільки цілі кавуни
  • Обов’язково мийте їх перед розрізанням
  • Зберігайте у холодильнику не довше доби

Ідеальний компот із сухофруктів: Скільки часу його варити?

субота, 27 грудень 2025, 13:05

Як приготувати ідеальний компот із сухофруктів, передають Патріоти України. Компот із сухофруктів не потребує багатогодинного кип’ятіння – достатньо замочування та 15–20 хвилин варіння, після чого потрібно дати йому настоятися. Результат – ароматний, н...

Під забороною! Кому слід обмежити яйця

субота, 27 грудень 2025, 12:45

Кому слід обмежити яйця, передають Патріоти України.