Краще не купуйте! Яке м'ясо найшкідливіше для здоров'я

М'ясо входить у денний раціон великої кількості людей. Завдяки йому організм отримує натрій, фосфор, калій, магній і залізо. Однак мало хто знає всі особливості видів м'яса, передають Патріоти України.

В якому м'ясі більше користі - види і нюанси

У м'ясних продуктах міститься багато заліза, необхідного для утворення гемоглобіну і уникнення анемії. Як же зробити правильний вибір? Розглянемо види найкориснішого м'яса:

  1. Кролятина. М'ясо кролика часто вибирають ті, кому необхідно дотримуватися дієти. Воно добре засвоюється організмом, і, що важливо, не призводить до дискомфорту в кишечнику. Крім того, кролятина містить велику кількість білка.
  2. Індичатина. У м'ясі індички міститься багато вітамінів і мінералів. Воно сприяє здоров'ю кісток і суглобів, а також активує метаболізм.
  3. Курятина. Куряче м'ясо містить велику кількість білка і фосфору. При цьому воно низькокалорійне, тому підійде тим, хто має проблеми з шлунково-кишковим трактом.
  4. Телятина. Це ще один вид дієтичного м'яса, що містить велику кількість білка і маленьке - жиру. Воно багате фосфором, магнієм, калієм, селеном, цинком, вітамінами групи В, вітаміном D і залізом. Також вважається, що це найкорисніше м'ясо для чоловіків.

Зазвичай низькокалорійне біле м'ясо рекомендують дітям і людям зрілого віку.

Яке м'ясо найкорисніше для дітей - рекомендації

Відповідь на питання, яке м'ясо найбезпечніше для дітей, давно дали дієтологи. Вони радять давати дітям м'ясо кролів, курчат та індички. Кролятина і індичатина практично не містять холестерину.

У той же час в гусятині, качатині і жирній свинині є велика кількість жирів, які важко засвоюються, тому їх давати дітям не рекомендують.

Яке м'ясо найбільш не корисне, а шкідливе

Французькі вчені вважають, що найбільшої шкоди організму людини може принести свинина, якщо в день з'їдати порцію вагою понад 160 г. Все через те, що в цьому м'ясі міститься гормон росту, який провокує запалення і набухання тканин.

Відзначимо, що при необхідності дотримання дієти варто спиратися на поради лікарів, що спеціалізуються на цьому питанні.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...