Краще не купуйте! Ось яка магазинна ковбаса найшкідливіша

Серед великої кількості ковбасних виробів дуже важко обрати дійсно якісний продукт. Недобросовісні виробники в цілях економії дуже часто використовують різноманітні шкідливі добавки. Тому варто дізнатись. як їх розпізнати, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, яка магазинна ковбаса найшкідливіша. Особливу увагу потрібно звертати на склад. Якою б не була ковбаса: копченою, вареною, в'яленою – обов'язково звертайте увагу на склад. В жодному разі не купуйте той продукт, який містить наступні добавки:

  • VЕ132 (індіго кармазин)
  • Е133 (діамантовий синій)
  • Е102 (тарган)
  • Е104 (жовтий хінолін)
  • Е107 (жовтий)
  • 2GЕ110 (жовтий сонячний)
  • Е122 (азорубін)–
  • Е124 (понсо)
  • 4RЕ129 (альлюра)
  • ACЕ131 (патентний)

Всі ці речовини дуже шкідливі для організму, тому ніколи не купуйте ковбасу, якщо вони зазначені на упакуванні. Також, в кожного виду є свої особливі характеристики, на які потрібно звертати увагу під час покупки.

Колір вареної ковбаси

Якщо варена ковбаса має яскравий рожевий колір – не купуйте її. Це означає, що продукт містить багато барвників. Справжня ковбаса має бути блідо-рожевою.

Неправильне пакування

Перед покупкою детально огляньте ковбасу. Пакування має бути цілісним, без пошкоджень і деформацій. Оболонка повинна щільно прилягати до м'яса.

Зверніть увагу на зріз

Вологий зріз, який має нерівномірне забарвлення – це ознака зіпсованої ковбаси. Зріз якісної ковбаси – сухий та гладкий, рівномірного кольору.

Позначка на упакуванні

В жодному разі не купуйте ковбасу, на якій написано "м'ясний виріб". Обирайте продукт з написом "ковбаса" або "сосиски". Найкраще, якщо буде зазначено "вищий сорт".

Та найголовніше, щоб на пакуванні було написано "ковбаса" чи "сосиски", а не "м'ясний виріб".

А ви це знали? Чому картоплю треба класти в воду після закипання

неділя, 2 червень 2024, 21:15

Зварити картоплю можуть всі. Можна навіть почути слова, що не треба нас вчити, й так все знаємо. Ніколи не пізно вчитися новому. Не всі знають деякі нюанси, а в кулінарії їх дуже багато. . Картоплю переважно після чищення відразу заливають водою та від...

Можуть навіть сигналізувати про рак: Ось про що каже зміна стану нігтів

неділя, 2 червень 2024, 17:50

Нігті не лише треба тримати чистими та охайними, а й стежити за їхнім станом. Адже зміни в них можуть бути важливою ознакою того, що відбувається всередині організму, пише iflscience.com. Як і будь-яка інша ділянка тіла, нігті можуть мати новоутворення...