Краще не ризикуйте! Лікарі назвали небезпечні дієти для схуднення, які пропагують знаменитості

Лікарі назвали небезпечні дієти для схуднення, які пропагують знаменитості

Екстремальні дієти, наприклад, модна "дієта хижака", можуть нашкодити здоров'ю. Як повідомляє Daily Mail, британська дієтична асоціація (BDA), що об'єднує понад 11 тис. дієтологів, попередила про шкоду дієт, що пропагуються знаменитостями: раціону хижака, дієти на соках, сироїдіння і відмови від вуглеводів, передають Патріоти України.

Екстремальні дієти, що передбачають відмову від цілих груп продуктів, можуть збільшити ризик дефіциту поживних речовин. Наслідки швидкої втрати ваги на дієтах знаменитостей можуть бути надзвичайно серйозними та призвести до розладу харчової поведінки.

Наприклад, відмова від вуглеводів може знизити загальне споживання калорій та дозволяє схуднути. Але цей тип харчування часто пов'язаний з нестачею клітковини, що може збільшити ймовірність запорів, нашкодити кишковим бактеріям та призвести до дефіциту вітамінів групи B.

Також BDA не рекомендує дотримуватися водного голодування або "дієти хижака", яка передбачає споживання лише продуктів тваринного походження. Небезпечний і раціон, обмежений соками, пюре, сирою їжею.

Перед тим, як змінювати своє харчування, слід перевірити, чи є медичні дослідження, які підтверджують безпеку та ефективність підходу, що просуває та чи інша знаменитість, а краще звернутися до лікаря-дієтолога, який дотримується доказового підходу.

Отримаєте фігуру мрії! ТОП-7 щоденних звичок для зменшення об’єму талії

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:56

З огляду на величезну кількість суперечливих порад в Інтернеті, пошук правильного підходу для стрункості стає непростим завданням. Але для того, щоб схуднути, немає потреби кардинально змінювати харчування та дотримуватися кето, палео або інших модних ...

Смакота! Ледачий сніданок, який готують з вечора всього за 5 хвилин

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:12

Уявіть ситуацію. Ви відкриваєте холодильник, берете готовий сніданок та смачно їсте. Це не міф, а реальність. Таке може бути, якщо вечері зробити ледачу вівсянку. Приготування займе 5 хвилин, а смачно буде на всі 100 %, передають Патріоти України. Для ...