Краще не ризикувати: ТОП-8 продуктів, які категорично не можна розігрівати в мікрохвильовці

Мікрохвильовка вже давно стала невід'ємною частиною кожної кухні, але мало хто знає, що деякі продукти стають небезпечними для вживання після розігріву в ній, передають Патріоти України.

Також вони втрачають смакові якості і корисні речовини. Главред розбирався, що не можна розігрівати в мікрохвильовці.

Заморожене м'ясо

М'ясо з морозилки багато кладуть в мікрохвильовку, оскільки вважають такий метод швидким і практичним. Це помилки. Річ у тому, що краї м'яса відтають першими та поступово починають готуватися, а середина як і раніше залишається холодною.

Тепло розподіляється нерівномірно по продукту, внаслідок чого розмножуються шкідливі бактерії - м'ясо стає небезпечним для вживання.

Сире яйце

Швидка Генерація тепла мікрохвилями сприяє утворенню сильного тиску всередині шкаралупи, внаслідок чого яйце вибухає. Крім того, що ти залишишся без обіду, доведеться ще й вимивати всю мікрохвильовку. Рекомендуємо не експериментувати з вареними яйцями, оскільки білок змінює свою структуру і може бути небезпечним для організму.

Курка

Курка відома високим вмістом білка, це популярний продукт серед шанувальників правильного харчування за рахунок великої кількості корисних властивостей. Але корисний білок змінює свої властивості під впливом мікрохвиль, тому краще використовувати вчорашню курку в салат або зробити сендвіч.

Кисломолочні продукти

Вміщені в молочних продуктах живі лакто-і біфідобактерії, корисні для організму, швидко гинуть при нагріванні в мікрохвильовці. До того ж кефір, йогурт, молоко або ряжанка можуть "згорнутися" і втратити смакові якості. Для збереження смаку і корисних якостей просто дістань кисломолочні продукти за пів години до вживання з холодильника.

Салат та інша зелень

Підігрів зелені і шпинату в мікрохвильовій печі тягне за собою втрату смакових якостей, корисних властивостей, не кажучи вже про те, що салат в'яне "на очах". Як відомо, в салаті містяться нітрати, які при розігріві в мікрохвильовці перетворюються в небезпечні токсичні речовини і можуть спровокувати отруєння.

Фрукти і ягоди

Фрукти і ягоди є джерелом вітамінів і корисних мікроелементів, вони не зникають навіть при заморожуванні. А розморожування в мікрохвильовці вбиває цінні речовини - більшість вітамінів і мікроелементів просто зникнуть, а деякі під впливом хвиль перетворюються в канцерогени, шкідливі для людини.

Мед

При підігріві меду в мікрохвильовці, щоб відновити початкову його структуру, то корисні властивості продукту губляться. Щоб відновити рідкий стан меду краще використовувати водяну баню.

Гриби

У грибах міститься багато білка, структура якого змінюється за добу після приготування. Якщо у вас залишилися гриби з учорашнього дня, краще з'їсти їх холодними, нарізати в салат або підігріти в духовці. При розігріві в мікрохвильовці білок, що міститься в грибах, змінює структуру і може бути небезпечний для кишечника.

Це варто знати! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:09

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування, передають Патріоти України. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його п...

Точність здивує! Що про людину може сказати її підпис

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:08

Існує наука графологія, яка вивчає зв'язок між почерком людини і її особистісними якостями. Вчені визначили, що підпис може розповісти про особливості характеру і якості свого автора, передають Патріоти України. Розмір підпису:. Тип підпису:. Натиск:....