Коли справа доходить до захисту здоров'я вашого мозку, існує кілька способів забезпечити його, і не секрет, що дієта є одним із них. За словами фахівців, один продукт вам взагалі слід уникати, щоб захистити свій мозок, пише журнал Parade, передають Патріоти України.
Експерти стверджують, що особливо шкідливі для мозку та для здоров'я у цілому ультраоброблені й сильно підсолоджені продукти.
При цьому доктор медичних наук, лікар в області гастроентерології Супрія Рао назвала один конкретний продукт, який ви ніколи не повинні їсти, якщо дійсно хочете захистити здоров'я свого мозку. За її словами, найгіршою їжею для нього (і для загального стану здоров'я) є бекон, як і інші оброблені м'ясні продукти у цілому, але він особливо шкідливий.
"Всесвітня організація охорони здоров'я класифікує перероблене м'ясо як канцероген класу 1. Це по суті означає, що існує достатньо доказів того, що оброблене м'ясо може викликати рак", - зазначила фахівець.
Більше того, бекон не тільки обробляється, але й часто підсолоджується. "Цільна їжа, рослинна дієта та зменшення кількості ультраоброблених продуктів, які ви їсте, допомагають нашому тілу та мозку функціонувати на більш високому рівні... Коли ви їсте тонну оброблених продуктів, відбувається навпаки. Ці продукти викликають запалення, яке може пошкодити кровоносні судини, що забезпечують мозок кров'ю, необхідною для оптимального функціонування", - додала доктор.
При цьому вона також акцентувала увагу на тому, що здоров'я кишечника впливає на все: від ваги до настрою, від стану імунної системи до когнітивних здібностей.
Серед особливостей інтелекту, які ми часто приписуємо котам, є така негативна риса, як мстивість. Люди нерідко вважають, що пухнасті тваринки здатні запам’ятовувати, хто приніс їм негативні емоції, формувати до них почуття образи і відповідати їм взаєм...
Виявляється, солодощі можуть бути не лише смачними, а й надзвичайно корисними для здоров’я людини. Існує один солодкий продукт, який здатен помітно подовжити життя. Про це пише ресурс Strona Zdrowia, передають Патріоти України. Швейцарські дослідники ...