Краще уникайте: Сім продуктів, які прискорюють старіння

Є продукти, які негативно позначаються на стані шкіри і прискорюють процеси старіння.

Шкіра — найбільший орган нашого тіла, і все, що ми їмо, на неї впливає. Дізнайтеся, які продукти і напої можуть стати причиною передчасного старіння шкіри. Експерти радять відмовитися від деяких харчових звичок, щоб уникнути передчасних змін, зазначають Патріоти України.

1. Гостра їжа

Дехто любить гарячіше... а комусь прянощі і спеції можуть додати пару-трійку років. Гостра їжа сприяє розширенню кровоносних судин і погано позначається на шкірі, схильній до куперозу. Судини можуть лопатися, на обличчі можуть з'явитися пурпурні плями. Якщо у вас розацеа (часто зустрічається у жінок після менопаузи), вживання спецій може викликати загострення.

2. Маргарин

Більшість маргаринів, особливо твердих, містять трансжири. Вони підвищують рівень «поганого» холестерину, знижують рівень «хорошого» і викликають запалення у всьому тілі. Все це неминуче прискорює старіння тіла, як зовні, так і всередині.

3. Газовані та енергетичні напої

Чим більше газованих і енергетичних напоїв ви вживаєте, тим швидше старіють клітини вашого організму. Причина - в надлишку калорій і доданого цукру. Результат зловживання газованими напоями - ранні зморшки, витончення зубної емалі, карієс, збільшення ваги, підвищення ризику інсульту і деменції.

4. М'ясо на грилі

Вчені з'ясували, що при розпалюванні мангала і смаженні м'яса на грилі виділяється велика кількість поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАВ). Більшість ПАВ є канцерогенами - потрапляючи в організм, вони можуть впливати на структуру ДНК і збільшувати ризик розвитку онкологічних захворювань. Крім того, вживання «обвугленого м'яса» підвищує ризик серцевих захворювань і діабету.

5. Перероблене м'ясо

Сосиски, ковбаси, бекон, м'ясні нарізки і інші продукти з переробленого м'яса також не сприяють збереженню молодості. У їх складі чимало хімічних консервантів і солей, які можуть провокувати зневоднення і викликати запальні процеси. Крім того, вони негативно впливають на рівень вітаміну C, який бере участь в синтезі колагену і відповідає за пружність шкіри.

6. Алкоголь

Суха в'яла шкіра, круги під очима, ранні зморшки - все це наслідки захоплення алкоголем. Алкоголь викликає зневоднення, яке послаблює захисний бар'єр шкіри, а також виснажує запас вітаміну А в печінці - потужного антиоксидантом, що захищає шкіру від шкідливих факторів навколишнього середовища.

7. Кофеїн

Напої з високим вмістом кофеїну також можуть викликати зневоднення. В результаті шкіра перестає справлятися з виведенням токсинів, стоншується, стає сухішою, зморшкуватою і вразливою для зовнішніх впливів. Тому, якщо хочете зберегти молодість шкіри надовго, зловживати кавою безумовно не варто.


Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...

Психологічний тест за картинкою вкаже на ваш найбільший страх

середа, 24 квітень 2024, 17:12

Двері символізують пошук виходу з проблемних ситуацій, але також означають і вхід у нове життя. Вони пов'язують людей зі світом і водночас відіграють роль нашого захисника. Цей психологічний тест за картинкою покаже, чого ви боїтеся найбільше, який стр...