Краще відмовтеся від цього: Учені назвали продукти, які пришвидшують в організмі процеси старіння

Старіння організму - природний процес, якого, на жаль, не уникне жодна жива істота. Темпи старіння великою мірою залежать від генетики. Однак немало залежить і від способу життя. Правильний спосіб життя - рухова активність, збалансоване харчування і відсутність стресів – також можуть надовго затриматицей процес, передають Патріоти України.

Водночас є немало продуктів, здатних навпаки – пришвидшити процеси старіння. Дієтологи практично одностайні в думці щодо того, яких харчів слід уникати, аби довше залишатися молодими.

Продукти, від яких варто утриматись, щоби не провокувати старіння організму

Фастфуд

Трасжири, яких надто багато у фастфуді, а також процес обсмажування продукту, нічого, крім шкоди, організму не наносять. Вони провокують виникнення серцево-судинних або навіть онкологічних захворювань, які точно нікого не зроблять молодшим

Насичені жири

Ці жири, що містяться у продуктах тваринного походження, необхідні для нормального функціонування людського організму. Але все добре, що в міру. Якщо на ці жири починає припадати понад 20-30% добового раціону, то починаються негативні наслідки для здоров'я. В організмі погіршується ліпідний обмін, і в клітинах починаються запальні процеси.

Випічка

Дріжджі, що містяться майже у кожній випічці, в поєднані з цукром потрапляють у мікрофлору кишківника, порушуючи її природний баланс. В результаті, починають розвиватись патогенні бактерії, які знищують наш організм ізсередини.

Алкоголь

Алкоголь руйнує організм. А ще, він знижує рівень вітаміну А у нашому організмі, який є важливим антиоксидантом. Таким чином , в організмі знижується здатність протистояти запальним процесам.

До прискореного старіння також призводить процес зневоднення. Вода – це життєдайна основа нашого організму. Вони сприяє правильному функціонуванню усіх його органів і систем. Людині за добу слід випивати приблизно по 30 мілілітрів води на кілограм ваги. Зазвичай люди п'ють менше. В таких випадках треба поступово, дозовано привчати свій організм до вживання води.

Кросівки Under Armour: комфорт для кожного

вівторок, 23 квітень 2024, 12:22

Велику популярність серед спортсменів та любителів активного способу життя здобули кросівки Under Armour чоловічі завдяки своїм унікальним технологіям і високій якості виконання. Ці кросівки відомі не тільки завдяки стильному дизайну, але й унікальним ...

Майонез та окрошка: Кулінари розповіли, чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...