Старіння організму - природний процес, якого, на жаль, не уникне жодна жива істота. Темпи старіння великою мірою залежать від генетики. Однак немало залежить і від способу життя. Правильний спосіб життя - рухова активність, збалансоване харчування і відсутність стресів – також можуть надовго затриматицей процес, передають Патріоти України.
Водночас є немало продуктів, здатних навпаки – пришвидшити процеси старіння. Дієтологи практично одностайні в думці щодо того, яких харчів слід уникати, аби довше залишатися молодими.
Фастфуд
Трасжири, яких надто багато у фастфуді, а також процес обсмажування продукту, нічого, крім шкоди, організму не наносять. Вони провокують виникнення серцево-судинних або навіть онкологічних захворювань, які точно нікого не зроблять молодшим
Насичені жири
Ці жири, що містяться у продуктах тваринного походження, необхідні для нормального функціонування людського організму. Але все добре, що в міру. Якщо на ці жири починає припадати понад 20-30% добового раціону, то починаються негативні наслідки для здоров'я. В організмі погіршується ліпідний обмін, і в клітинах починаються запальні процеси.
Випічка
Дріжджі, що містяться майже у кожній випічці, в поєднані з цукром потрапляють у мікрофлору кишківника, порушуючи її природний баланс. В результаті, починають розвиватись патогенні бактерії, які знищують наш організм ізсередини.
Алкоголь
Алкоголь руйнує організм. А ще, він знижує рівень вітаміну А у нашому організмі, який є важливим антиоксидантом. Таким чином , в організмі знижується здатність протистояти запальним процесам.
До прискореного старіння також призводить процес зневоднення. Вода – це життєдайна основа нашого організму. Вони сприяє правильному функціонуванню усіх його органів і систем. Людині за добу слід випивати приблизно по 30 мілілітрів води на кілограм ваги. Зазвичай люди п'ють менше. В таких випадках треба поступово, дозовано привчати свій організм до вживання води.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...