Краще виключити з раціону! Ось яка їжа та напої прискорюють процес старіння шкіри

Якщо вам немає 30 років, а ви вже відчуваєте втому та певні проблеми зі здоров’ям, можливо, вам час передивитись свій раціон. Надмірне споживання нездорової їжі та зловживання алкоголем можуть призвести до прискореного старіння організму.

Від чого слід відмовитись та споживання яких продуктів слід обмежити? Про це дізнавались в OBOZ.UA.

Обгоріле м’ясо

Обвуглене м'ясо може підвищувати рівень запалення в організмі, що призводить до пошкодження колагену шкіри, збільшуючи зморшки та посилюючи в’ялість. Також, рекомендується замінити вершкове масло або маргарин на оливкову олію, яка є здоровою альтернативою для збереження здоров'я шкіри.

Солоні продукти

Солоні закуски не є здоровою альтернативою солодким ласощам та можуть мати негативний вплив на шкіру. Вміст солі в таких закусках затримує воду в організмі, призводячи до набряку та збільшенню зморшок на шкірі.

Енергетичні напої

Вас може зацікавити:Яку пенсію можна отримати із зарплатою у 20 тисяч гривень: сума здивує

Довіряючи рекламі та вмісту на пляшках енергетичних напоїв, дехто може помилково вважати, що такі продукти є корисними або безпечними для організму. Проте, крім енергії, яку надає такий напій, енергетики можуть призвести до зневоднення організму та швидкому старінню шкіри. Крім того, енергетичні напої можуть руйнувати зуби та викликати проблеми із серцем.

Алкоголь

Регулярне вживання алкогольних напоїв може призвести до появи зморшок та втоми шкіри. Щоб нейтралізувати негативний вплив алкоголю на шкіру, слід вживати багато води та дотримуватись міри.

Білі продукти

Рафінований цукор та борошно утворюють в організмі продукти, які здатні руйнувати колаген, а також призводити до запалення та окисного стресу. Такі продукти слід замінити на натуральні підсолоджувачі по типу меду та продукти з цільнозернового борошна.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...