Лікарі-дієтологи перерахували три види печива, яке є найшкідливішим для організму, а особливо - для дитячого. Від яких кондитерських смаколиків варто відмовитися, щоб не "вбити" мікрофлору шлунка і не порушити роботу серця - читайте нижче в нашому матеріалі. Про це пише health.glavred.info, передають Патріоти України.
Від таких ласощів лікарі настійно рекомендують відмовитися. Безсумнівно, шкоду несе зайвий цукор, на основі якого роблять глазур. Але не тільки. У неї додають шкідливі Е-добавки (Е200, Е322 і Е160а), які провокують алергію. Особливо небезпечно таке печиво для дитячого організму. А добавка Е475, якою також напихають глазуроване печиво, погано впливає на мікрофлору шлунка.
Воно здається нешкідливим, адже в такому печиво немає начинки, токсичних барвників та інших "принад". Але лікарі кажуть, що пісочне печиво небезпечне. Так як через розсипчасту текстуру солодощі швидко втрачають товарний вигляд, в них часто додають добавку Е-527.
Але головним злом пісочного печива, звичайно ж є трансжир маргарин, на основі якого і роблять ласощі. Цей жир призводить до того, що утворюються холестеринові бляшки, що загрожує проблемами з серцем, судинами, виникненням ожиріння.
Хоча воно вважається самим нешкідливим, це не так. У вівсяному печиві занадто багато цукру і жиру, який навряд чи піде комусь на користь. Особливо сучасним дітям, які мало рухаються і багато часу проводять з гаджетами. Крім того в магазинному вівсяному печиві є добавка Е503, яка теж може викликати алергію і висип.
Вчені з Медичного коледжу штату Пенсильванія показали: для когнітивної молодості мозку зовсім не потрібні складні вправи чи високотехнологічні методи - достатньо звичайного руху, передають Патріоти України. 204 дорослі віком 40–65 років протягом 9 днів...
Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...