Краще залиште їх вдома: ТОП-10 речей, які ніколи не варто одягати під час подорожей за кордон

Під час пакування валізи доцільно пам’ятати про звичаї, культуру та релігійні вірування країни, куди запланована подорож. Одяг, аксесуари та ґаджети можуть допомогти зручно та безпечно відпочити, а можуть і зіграти поганий жарт, передають Патріоти України.

Крім безпеки, правильний вибір образу допоможе не образити місцевих жителів або не стати мішенню для злодіїв. Про 10 речей, які не варто брати з собою, йдеться на сайті Travel Team.

Коштовності

Дорогі, кричущі ювелірні вироби краще залишити вдома, щоб не привертати увагу крадіїв та злочинців.

Відкрите взуття

Під час прогулянки куди завгодно, окрім пляжу, доцільно використовувати закрите взуття, яке може допомогти запобігти укусам комах або порізам на пальцях.

Шорти

Короткі шорти можуть виглядати недолуго в деяких країнах, де культурою та релігією не схвалюється відвертий одяг.

Релігійні зображення, лайливі слова чи національні прапори на одязі

Розумно уникати одягу з релігійними символами, лайливими словами та національними прапорами, щоб не розпалювати емоційну дискусію під час відпустки.

Яскраві кольори

Надто строкатий одяг приверне багато уваги, а в чужій країні не так безпечно, як вдома. Щоб випадково не стати ціллю для крадіїв, варто злитися з натовпом.

Недоцільні кольори

Чорні та сині речі в центральній Африці приваблюють комах, а у деяких частинах Азії білий вважається кольором похоронів і трауру. Такі дрібниці краще дізнатися перед відпусткою, щоб вона пройшла без проблем.

Джинси

Будь-де це може стати хорошим вибором, проте не під час екскурсії релігійними та культурними памʼятками. До святих місць краще одягнутися відповідно.

Рюкзак

Перше, що видає в людині туриста – місткий рюкзак на плечах. Це може наштовхнути крадіїв на думку про можливість вдалого пограбування.

Фотоапарат

Без фотоапарата чи телефона з хорошою камерою складно зробити вдалі кадри в туристичних місцях, але це не означає, що слід тримати їх в руках чи іншому видному місці. Без необхідності в чужій країні краще не демонструвати вміст сумки.

Нескромний верх

Глибоке декольте чи короткий топ можуть виглядати вульгарно в деяких країнах або просто бути непрактичними під час подорожі.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...