Краще запастись зараз! Названо овоч, ціни на який будуть зростати через неврожай

Через російську агресію і великий процент замінованих сільськогосподарських земель в Україні невпинно зростає вартість овочів - нині вони, за винятком хіба що картоплі, здорожчали у порівнянні з минулим роком у 1,5 раза. Цибуля ж узагалі здорожчала майже втричі, передають Патріоти України.

За словами експерта з аграрних питань Михайла Апостола, так відбувається тому, що в Україні вже використано майже всі запаси цибулі і наразі триває пошук для закупівель на зовнішніх ринках.

«Україна — не єдиний покупець цього овочу, оскільки в Європі через посуху цибуля теж не вродила. Європа, яка постачала цибулю з Польщі та Нідерландів, зараз теж у пошуках цибулі, тому на зовнішніх ринках закупівельна ціна на неї досить висока», — зазначив експерт в коментарі ТСН.

Про такі тенденції на ринку було відомо вже на початку весни. Втім, в ефірі інформаційного телемарафону аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка спрогнозував поступове зменшення попиту на овоч на ринку, тому що цибуля буде рости на дачних ділянках українців. І це вплине на її ціну.

Відзначимо, що за офіційними даними Держстату споживчі ціни в Україні за підсумками квітня 2023 року, порівняно з квітнем минулого року, зросли на 17,9%. Але це значно менше, ніж річна інфляція, яка минулого місяця була зафіксована на рівні 21,3%.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...