Кращий рецепт української кухні! Як приготувати просто і смачно деруни

Як приготувати деруни з картоплі, щоб твій кулінарний шедевр оцінила і сім'я, і друзі? Можливо, для когось більш знайомою буде назва - драники або теруни. Але суті справи це не міняє. Деруни, а простіше кажучи, картопляні оладки - це швидко, просто і дуже смачно, зазначають Патріоти України.

Як приготувати деруни - інгредієнти:
  • 700 г картоплі,
  • 2 середні цибулини,
  • 1 яйце,
  • 2 ст. ложки борошна (але багато хто робить без борошна і це теж ДУЖЕ смачно),
  • олія,
  • мелений чорний перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Картопляні деруни - приготування:

  1. Очищену картоплю натерти на дрібній тертці. Цибулю також можна натерти, але краще дрібно нарізати, щоб оладки не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота.
  2. Якщо картопляна маса рідкувата, то зайву рідину можна трохи віджати і злити. Додати в овочеву масу яйце, борошно, сіль, перець і добре перемішати.
  3. Якщо ти готуєш пісну страву, то яйце можна не додавати. Завдяки борошну тісто триматиметься купи і не розсиплеться на сковороді.
  4. Смажити деруни в олії на розпеченій сковороді без кришки, накладаючи столовою ложкою плоскі коржики, як звичайні оладки. Розмір оладок не має бути великим, щоб вони не були сирими всередині. Після того, як деруни підрум'яняться з одного боку, перегортати на інший.
  5. Подавати зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

четвер, 25 квітень 2024, 15:14

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Точність здивує! Цей психологічний тест за картинкою розкриє ваші бажання

четвер, 25 квітень 2024, 14:13

Психологічні тести за картинкою ніколи не втратять своєї актуальності. Вони не тільки допомагають розібратися в хитросплетіннях людської душі, а й можуть відчинити двері, за якими приховані таємні бажання, передають Патріоти України. Деталі. Зображена ...