Кращий сусід гороху: Що посадити поряд, щоб відлякати шкідників та збільшити врожай

Найчастіше на городі поруч садять схожі у догляді культури, щоб вони не конфліктували. Але якщо в міжряддя посадити деякі інші культури, то це допоможе збільшити врожай, захистити від шкідників, зробити рослину міцнішою та стійкішою до навколишнього середовища, передають Патріоти України.

Горох зазвичай садять поряд з іншими рослинами в якості супроводжуючої (ущільнюючої) культури, яка має багато позитивних якостей. Однак і бобовим потрібна підтримка. Ми вирішили розповісти, як отримати великий та якісний врожай гороху, якщо обрати правильного сусіда.

Що посадити поряд із горохом?

Зазвичай, коли говорять про сусідів гороху, зазначають, що бобові можуть дати своєму сусідові - і це зазвичай збагачений азотом ґрунт. Але що можуть дати цій рослині інші

  • Кукурудза, наприклад, а точніше її міцні стебла, стануть чудовою опорою для гороху, що в'ється, а той у свою чергу захищає грунт від перегріву і забезпечує сусідку азотом.
  • Буряк також стане гарною опорою для зростання та розвитку гороху.
  • Такі пряні трави, як меліса, розмарин, м'ята, чебрець, шавлія завдяки своєму аромату відганяють шкідників, які хотіли б поласувати горохом.
  • Відлякати від гороху комах-шкідників допоможе також морква, а точніше її бадилля, в якому містяться ефірні олії.
  • Гірчиця забезпечить свого сусіда корисними речовинами, які допоможуть дати найкращий врожай.
  • Полуниця та горох підтримуватимуть один одного, що забезпечить багатий врожай обох культур.

Також з горохом відмінно уживаються поруч гарбузові (огірки, гарбуз та кабачки), кущова квасоля, картопля, садова суниця та молоді фруктові дерева (головне, щоб вони не створювали тінь)

Дуже смачно! Ця запіканка з картоплі стане вашою улюбленою вечерею

четвер, 16 травень 2024, 18:07

Смачно нагодувати родину — це завдання із зірочкою. Кожен день хочеться щось іншого та нового. Картопля є одним із найулюбленіших коренеплодів, які запікають, варять, смажать. Пропонуємо вам ще один варіант страви для вечері, які вийде ніжним та аромат...

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

четвер, 16 травень 2024, 17:07

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду. Недосвідчен...