Кращий сусід картоплі! Що посадити між рядами для сталого зростання та захисту від хвороб

Якщо з картоплею посадити певні культури, то врожай буде величезним. Досвідчені городники назвали найкращих сусідів картоплі по грядці,передають Патріоти України.

Що посадити поряд із картоплею на городі?

Кожен городник знає про корисне сусідство на городі - які культури можна садити одна з одною, а які краще поділити. І якщо ви тільки починаєте знайомитися з городництвом, ми вирішили розповісти про найкращих сусідів картоплі на грядці. Хороші сусіди не лише допомагають збільшити врожай, а й захищають від шкідників, а також живлять коріння.

Між рядами картоплі можна посадити:

  • Хрін покращить смак картоплі та мінімізує розвиток хвороб.
  • Буряк не заважає розвиватися картоплі. Кожна культура зростатиме сама по собі, не покращуватиме, але й не погіршуватиме зростання сусіда.
  • Листова зелень (базилик, салат, м'ята, шпинат, гірчиця, коріандр) не тягнуть "соки" з картоплі, адже їм не потрібно багато поживних речовин. Також зелень може відлякати колорадського жука.
  • Кущова квасоля наситить ґрунт киснем, що дуже сподобається картоплі. Квасоля захистить картоплю від колорадського жука, а картопля квасолю – від мексиканського жука.
  • Кукурудза дає картоплі дивовижний смак, але її треба посадити так, щоб вона не затіняла картоплю. Зробити це можна ліворуч або праворуч по краю від кущів картоплі.
  • Цибуля та часник відлякуватимуть від картоплі шкідників, а також мінімізують розвиток хвороб.
  • Капусту можна посадити між картоплею тільки якщо між рядами буде близько 70 см відстань - інакше бадилля може затінювати кущі.

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...