Кращий сусід огірків! Ось що треба посадити між кущами для гарного врожаю та захисту від бактеріозу

Великі, щільні та хрусткі огірки не виростають просто так. У цьому велику роль грають сусіди по грядці. Досвідчені городники розповіли, кого підсадити до огіркових кущів, щоби збільшити врожай та захистити плоди від шкідників, передають Патріоти України.

Що посадити між огірками на грядці?

Відмінним напарником для огірків стане кукурудза, яка створює на городі особливий клімат, що сприятливо впливає на зростання огіркових кущів – таким чином можна збільшити врожай на 20%. Найкраще віддавати перевагу кукурудзі невисокого сорту і садити так, щоб у огірків було достатньо світла.

  • Бобові насичують ґрунт азотом, живлячи огірки, які дадуть гарний урожай. Найкраще висадити кілька кущів гороху чи квасолі по периметру грядки з огірками чи поруч.
  • Часник вплине на боротьбу зі шкідниками - часниковий запах відлякує від огірків різні бактерії, попелицю, капустянку та інших комах, які бажають поласувати врожаєм.
  • Прекрасним компаньйоном для огірків стане соняшник, який виступить у ролі шпалер і захистить кущі від прямого сонячного світла. До того ж соняшник насичує ґрунт цинком і залізом, яких потребують огірки - плід формується твердим, соковитим, а всередині утворюється велике насіння.

Нейтральні сусіди огірків: капуста та полуниця

Що стосується цибулі, то деякі городники радять садити її на відстані не менше півметра. Це пов'язано з тим, що за місяць до збирання врожаю, полив цибулі значно скорочують - це може бути проблематичним, адже огірки потребують активного поливу постійно

Забудьте про це! Лікар розніс популярний метод лікування

вівторок, 7 травень 2024, 18:54

"Йодну сітку" багато хто використовує при болях в суглобах, травмах та розтягненні зв’язок, при постін‘єкційних інфільтратах, для діагностики йододефіциту, при нежиті тощо. Але цей засіб лікування не доказовий, передають Патріоти України з посиланням н...

Яка ваша найсильніша риса характеру - цей тест на листя розповість усю правду

вівторок, 7 травень 2024, 18:12

Пропонуємо психологічний тест, який на думку психологів, розкаже про вас усю правду, передають Патріоти України. . Деталі. Ви любите бути у центрі уваги. Ви - екстраверт, який любить людей. . Ви веселі та легкі у спілкуванні. . Любите приймати спонта...