Кращий сусід полуниці! Ось що треба посадити між кущами для доброго врожаю та захисту від слимаків

Якщо з полуничними кущами посадити певні рослини, то врожай буде вдвічі більший за звичайний, ягоди сформуються красивими і солодкими, і в них не заведуться шкідники, передають Патріоти України.

Досвідчені городники назвали найкращих сусідів по грядці для полуниці

Змішування культур на городі – чудовий спосіб заощадити місце, якщо у вас невеликий садок. Але досвідчені городники знають, що є рослини, які підтримують одна одну, захищають від комах та шкідників, роблять один одного сильнішим, щоб дати найкращий врожай.

Поруч із полуницею можна посадити багато культур, але лише деякі з них матимуть корисну дію

  • Найголовніший компаньйон полуниці - петрушка. Справа в тому, що ця зелень, що буйно росте, відлякує слимаків і не дає їм зіпсувати врожай ягід.
  • Шкідників також відлякують цибуля та шавлій.
  • Часник знижує можливість ураження полуниці фітофторозом і попереджає гниття кущів.
  • Бобові культури стануть прекрасним сусідом полуниці, тому що розпушують ґрунт і насичують його корисним для ягід азотом. Садити полуницю можна як після збирання врожаю бобових, так і поряд з ними.
  • Нейтральними сусідами для полуниці стануть щавель, салат, шпинат, редька, морква та редис.
  • Тюльпани та іриси стимулюють плодоношення ягід полуниці.
  • Чорнобривці відлякують муху, довгоносика, нематоду та інших шкідників, і є природним захистом від фузаріозу. Їх можна посадити як між полуницею, так і по краю рядів.

Додаткова порада: якщо мульчувати ґрунт сосновими або ялиновими голками, то полуниця виросте з більш насиченим солодким смаком

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...