Креативний сніданок у ліжко: ТОП-5 простих рецептів до Дня святого Валентина

День закоханих хочеться провести небанально: наприклад, замість звичного омлету або сирників на сніданок приготувати щось креативне, передають Патріоти України.

  • Яєчня з сосискою-сердечком

Інгредієнти: яйця (2 шт.), сосиски (2 шт.), вершкове масло, хліб, сіль.

Приготування:

Сосиски очищуємо від плівки і розрізаємо кожну вздовж, але не до кінця. До слова, обирайте досить довгі сосиски, щоб з них можна було сформувати серце.

З'єднуємо кінці розрізаної сосиски так, щоб вийшло сердечко, і скріплюємо конструкцію зубочисткою. Ту ж процедуру проробляємо з другою сосискою, також можна зробити зі скибочками бекону.

Розігріваємо сковороду, додаємо вершкове масло, викладаємо сосиски-сердечка.

Беремо яйце і розбиваємо його в маленький посуд (соусник, піала), а потім акуратно виливаємо в середину сосиски. Те ж саме робимо з другим яйцем, потім солимо, перчимо.

Накриваємо сковороду кришкою і смажимо до готовності.

Хліб можна також підсмажити на сковороді або в тостері.

Перед подачею витягуємо зубочистки з сосисок.

  • Сендвічі

Інгредієнти: батон, твердий сир, вершкове масло, шинка.

Також знадобляться формочки для печива у вигляді сердечок.

Приготування:

За допомогою спеціальних формочок вирізаємо сердечка з хліба, сиру, шинки.

Батон намазуємо вершковим маслом, потім кладемо сир і шинку або навпаки.

  • Панкейки

Інгредієнти: пшеничне борошно (1 склянка), цукор-пісок (2 ст. л.), розпушувач, сіль, яйце (1 шт.), молоко (1 стакан), вершкове масло (2 ст. л.), ягоди.

Також вам потрібен буде кондитерський мішок.

Приготування:

Збиваємо в зручній мисці цукор, розпушувач, сіль і борошно.

Додаємо яйце, молоко і 2 ст. л. розтопленого вершкового масла. Перемішуємо до однорідного стану. Урізноманітнити страву також можна, додавши харчовий барвник рожевого кольору - тоді ваші млинці будуть яскравими, як ніколи.

Переливаємо тісто в кондитерський мішок.

Розігріваємо сковороду з маслом.

Викладаємо тісто на сковороду, формуючи серце, обсмажуємо по 1-2 хвилини з кожного боку.

Смажимо млинці, поки не закінчиться тісто.

Перед подачею поливаємо джемом або Нутеллою і прикрашаємо ягодами.

Кава з шоколадом і зефіром

Інгредієнти: кава (250 мл), підігріті вершки або молоко (50 мл), чорний шоколад (25 г), окріп, цукор, кориця, маршмеллоу, кондитерська посипка у вигляді сердечок.

Приготування:

Варимо міцну каву, а шоколад заливаємо окропом і перемішуємо.

З'єднуємо каву і шоколад, додаємо цукор, корицю, молоко.

Розливаємо по чашках, прикрашаємо маршмеллоу і кондитерською посипкою у вигляді сердечок.

Піца у вигляді серця

Інгредієнти: тепла вода (200 мл), сіль (0,5 ч. л.), яйця (2 шт.), борошно (320 г), оливкова олія (2 ст. л.), томатна паста (3 ст. л.), моцарелла (200 г), помідори черрі (100 г), салямі (100 г), суміш перців, свіжий базилік, сіль.

Приготування:

Базилік миєму, сушимо і дрібно нарізаємо. Якщо немає свіжої зелені, можна використовувати сушену.

Додаємо базилік і суміш перців у томатну пасту.

Моцареллу нарізаємо тонкими скибочками, помідори черрі миємо й нарізаємо навпіл, ковбасу нарізаємо кружечками.

Приступимо до тіста: борошно просіваємо через сито, додаємо сіль. Робимо в центрі поглиблення і вливаємо туди окріп. Додаємо яйця і оливкову олію, замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.

Тісто розгортаємо і формуємо у вигляді серця, робимо об'ємні бортики. Змащуємо його соусом, кладемо скибочки моцарели, помідорів і ковбаси.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо приблизно 15-20 хвилин.

Секрет досвідчених господинь! Як врятувати рідке картопляне пюре всього одним інгредієнтом

неділя, 28 квітень 2024, 10:07

Надто густе пюре виглядає неапетитним. Надто рідке - викликає неоднозначні враження. Ідеальна консистенція - помірна густота, передають Патріоти України. В цьому випадку страва стає ніжна та м’яка. Таке пюре з картоплі хочеться їсти самому та пригощати...

Чим замінити олію при заправці вінегрету - проста хитрість, яка зробить страву смачнішою

неділя, 28 квітень 2024, 9:07

Господині, які звикли готувати вінегрет за класичним рецептом, завжди використовують звичайну соняшникову олію для заправки, передають Патріоти України. Однак існує ще варіант оригінальної заправи, яка допоможе змінити смак звичної страви на краще. Для...