Рецепт гарного кремового чізкейка з шоколадним і арахісовим прошарком, який не потрібно випікати, стане вашим улюбленим. Від смаку і зовнішнього вигляду десерту залишаться в захваті і дорослі, і діти. Готується він швидко, але вимагає достатньо часу для охолодження, тому найкраще почати готувати його з вечора або за день до подачі, передають Патріоти України.
Інгредієнти
Для коржа:
150 грамів печива;
60 грамів розтопленого масла.
Для шоколадного шару:
115 грамів розтопленого шоколаду;
200 грамів вершкового сиру;
60 мл вершків для збивання;
30 грамів цукрової пудри;
5 грамів солі;
2,5 мл ванільного екстракту.
Для арахісового шару:
200 грамів вершкового сиру;
60 грамів цукрової пудри;
85 грамів арахісової пасти;
60 мл вершків для збивання;
2,5 мл ванільного екстракту.
Для ганаша:
85 грамів шоколаду;
110 мл вершків жирністю 35%.
Приготування коржа
У блендері подрібнити в дрібну крихту печиво.
Влити до нього розтоплене на водяній бані вершкове масло. Перемішати виделкою до стану вологої крихти.
У роз'ємну форму діаметром 18 см викласти крихту і розрівняти ложкою, щоб вийшов гладкий корж. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
Шоколадний шар
Ножем дрібно порубати шоколад до стану великої крихти. Пересипати в глибоку піалу і поставити в мікрохвильовку на 15 секунд, щоб шоколад розплавився. Дати охолонути.
Вершковий сир збити міксером до стану густого крему. Всипати цукрову пудру, щіпку солі і додати ванільний екстракт. Збити міксером, щоб маса стала однорідною.
Влити розтоплений шоколад і ще раз ретельно збити.
Окремо збити до стану крему жирні вершки.
Додати їх до шоколадного крему і акуратно розмішати лопаткою.
Викласти шоколадний шар на корж, який потрібно дістати з холодильника. Розподілити лопаткою, щоб не залишилося нерівностей. Поставити в холодильник на годину і більше.
Арахісовий шар
У миску додати вершковий сир кімнатної температури. Збити міксером до гладкості.
Всипати цукрову пудру, додати екстракт ванілі і знову перемішати до однорідності. Ввести арахісову пасту, після чого збити крем міксером.
В іншому посуді віночком збити вершки до кремового стану. Ввести до арахісового крему і акуратно перемішати.
Викласти шар арахісового крему зверху шоколадного. Верх розрівняти лопаткою, щоб вийшла гладка поверхня. Повернути в холодильник на годину.
Приготуємо ганаш і прикрасимо чізкейк
Порубати ножем шоколад на великі шматочки і перекласти в миску. Залити вершками і поставити в мікрохвильову піч на 3 хвилини.
Розтоплену суміш перемішати до гладкості лопаткою. Залити чізкейк, розподіливши глазур по всій поверхні десерту.
Дати чізкейку охолонути в холодильнику всю ніч, після чого можна розрізати його на порційні шматочки і подавати до столу.
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...
Лікар попередив, що поширеною нічною звичкою може бути старіння шкіри під час сну. За його словами, ця рутина не тільки спричиняє розвиток зморшок, але й може призвести до асиметрії обличчя. Про що саме йде мова, передають Патріоти України з посиланням...