Кремовий шоколадний чізкейк без випікання, який простий у приготуванні - на смак справжній шедевр

Рецепт гарного кремового чізкейка з шоколадним і арахісовим прошарком, який не потрібно випікати, стане вашим улюбленим. Від смаку і зовнішнього вигляду десерту залишаться в захваті і дорослі, і діти. Готується він швидко, але вимагає достатньо часу для охолодження, тому найкраще почати готувати його з вечора або за день до подачі, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для коржа:

150 грамів печива;

60 грамів розтопленого масла.

Для шоколадного шару:

115 грамів розтопленого шоколаду;

200 грамів вершкового сиру;

60 мл вершків для збивання;

30 грамів цукрової пудри;

5 грамів солі;

2,5 мл ванільного екстракту.

Для арахісового шару:

200 грамів вершкового сиру;

60 грамів цукрової пудри;

85 грамів арахісової пасти;

60 мл вершків для збивання;

2,5 мл ванільного екстракту.

Для ганаша:

85 грамів шоколаду;

110 мл вершків жирністю 35%.

Приготування коржа

У блендері подрібнити в дрібну крихту печиво.

Влити до нього розтоплене на водяній бані вершкове масло. Перемішати виделкою до стану вологої крихти.

У роз'ємну форму діаметром 18 см викласти крихту і розрівняти ложкою, щоб вийшов гладкий корж. Поставити в холодильник на 30 хвилин.

Шоколадний шар

Ножем дрібно порубати шоколад до стану великої крихти. Пересипати в глибоку піалу і поставити в мікрохвильовку на 15 секунд, щоб шоколад розплавився. Дати охолонути.

Вершковий сир збити міксером до стану густого крему. Всипати цукрову пудру, щіпку солі і додати ванільний екстракт. Збити міксером, щоб маса стала однорідною.

Влити розтоплений шоколад і ще раз ретельно збити.

Окремо збити до стану крему жирні вершки.

Додати їх до шоколадного крему і акуратно розмішати лопаткою.

Викласти шоколадний шар на корж, який потрібно дістати з холодильника. Розподілити лопаткою, щоб не залишилося нерівностей. Поставити в холодильник на годину і більше.

Арахісовий шар

У миску додати вершковий сир кімнатної температури. Збити міксером до гладкості.

Всипати цукрову пудру, додати екстракт ванілі і знову перемішати до однорідності. Ввести арахісову пасту, після чого збити крем міксером.

В іншому посуді віночком збити вершки до кремового стану. Ввести до арахісового крему і акуратно перемішати.

Викласти шар арахісового крему зверху шоколадного. Верх розрівняти лопаткою, щоб вийшла гладка поверхня. Повернути в холодильник на годину.

Приготуємо ганаш і прикрасимо чізкейк

Порубати ножем шоколад на великі шматочки і перекласти в миску. Залити вершками і поставити в мікрохвильову піч на 3 хвилини.

Розтоплену суміш перемішати до гладкості лопаткою. Залити чізкейк, розподіливши глазур по всій поверхні десерту.

Дати чізкейку охолонути в холодильнику всю ніч, після чого можна розрізати його на порційні шматочки і подавати до столу.

Не робіть помилок! Названо дрова, які краще не брати для опалення каміна чи печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 23:10

Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...

Особливий тест: Виберіть сніжинку, щоб дізнатися, чи здійсняться ваші мрії нового року

п’ятниця, 22 листопад 2024, 19:04

Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...