Крученики по-волинськи - супер рецепт для святкового столу

Українці, як відомо, народ, який вміє чудово готувати та смачно поїсти. Сила-силенна українських рецептів розлетілася по світу і в різних країнах люди з величезним задоволенням їдять ці ласощі, передають Патріоти України.

Крученики — це національна українська м'ясна страва, яка припаде до смаку навіть вишуканому гурману, попри те, що готується просто і зі звичайних інгредієнтів. Нічого надприродного в приготуванні немає.

По суті крученики з себе представляють невеликі, розміром з котлету, м'ясні рулети з начинкою. Причому в різних областях України начинку, традиційно кладуть різну. Та й по правді кажучи, не може тут бути одноманітності — широта душі не сприймає суворих рамок. Так, що начинку кручеників можна готувати як душа забажає. Власне, і м'ясо використовується теж різне: яловичина, свинина, курятина.

Нижче представляємо покроковий рецепт з Волинської області. Тут готують крученики своєрідним, але дуже смачним способом.

Інгредієнти для основи

  • Яловиче філе — 500 г
  • Вершкове масло
  • Сіль, перець

Для грибної начинки

  • Гриби — 200 г
  • Цибуля — 1 головка
  • Перець чорний, червоний, сіль
  • Рослинна олія

Для рисово-фруктової начинки

  • Рис варений — 100 г
  • Чорнослив — 50 г
  • Курага — 50 г
  • Цибуля — 1 головка
  • Перець чорний, червоний, сіль
  • Рослинна олія

Приготування

  1. Для грибної начинки обсмажити в рослинній олії цибулю і додавши дрібно нарізані гриби, тушкувати до готовності. Посолити та поперчити за смаком.
  2. Для рисово-фруктової начинки потрібно посмажити нашатковану цибулю. Додати попередньо замочені та дрібно нарізані сухофрукти і тушкувати хвилин п'ять. Всипати туди ж відварений рис, перемішати та додати сіль, перець за смаком.
  3. Нарізати м'ясне філе тонкими пластами в сантиметр завтовшки, як для лангету.
  4. Кожен шматок посолити, поперчити й відбити. У розігріте вершкове масло викласти відбиті шматки м'яса і злегка тушкувати під кришкою на повільному вогні. Вийняти пласти м'яса і на кожен викласти відповідну начинку. Щільно загорнути шматок м'яса в рулет і перев'язати ниткою. Смажити на середньому вогні до готовності.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

З архіву ПУ. Бережіться! Агрономи розповіли про головну небезпеку винограду, яка може серйозно нашкодити здоров'ю

п’ятниця, 15 жовтень 2021, 23:05

Агрономи розповіли про головну небезпеку, яку таїть у собі популярна в Україні ягода - виноград. При його виборі дуже важливо звертати увагу на сорт і регіон, де ягода була зібрана, передають Патріоти України. Так, спеціаліст з сільського господарства ...

Хіти тижня. Справжня смакота! Соковиті котлети в хрусткій паніровці з незвичайною начинкою

п’ятниця, 15 жовтень 2021, 21:00

Незвичайні котлети з чудовим смаком - це така страва, яку просто неможливо описати словами, зазначають Патріоти України. Ніжні та соковиті котлети в хрусткій паніровці дарують справжню насолоду. Весь секрет у дивовижній начинці з сиру і крабових па...