Якщо ви вкотре ламаєте голову над тим, якою стравою прикрасити святковий стіл, згадайте про існування рулету зі свинини, передають Патріоти України.
Цю апетитну, ароматну, ситну їжу подають гарячою, як холодну закуску. Ще одна перевага цієї страви — вона не містить шкідливих інгредієнтів, адже ви самі будете робити рулет зі свіжих і якісних продуктів, які в будь-який момент зможете придбати в торговому центрі мережі METRO.
Як приготувати запечений рулет зі свинини в духовці
М’ясо необхідно брати без кісток, а якщо на свинині є жир, то його краще зрізати. Ще одна чудова новина для тих, хто не любить довго поратися на кухні: рулет зі свинини, рецепт з фото якого ми пропонуємо, готується дуже швидко — на ваші активні дії піде всього 10-15 хвилин. У цілому ж весь процес забере менше півтори години. З перерахованої нижче кількості продуктів вийде 4-6 повноцінних порцій страви.
Інгредієнти
- шматок свинячої м’якоті — 600 г;
- соєвий соус — 70 мл;
- лимон/лайм — половина плоду;
- часник — 3 зубчики;
- сіль, будь-які мелені перці — за смаком;
- прованські трави — 1 ч. л.
Покрокова інструкція
- Поки духовка гріється до 200°C, займаємося свининою. Миємо м’ясо, висушуємо його рушником. Робимо на свинині глибокий поздовжній надріз, розгортаємо шматок. Обертаємо м’ясо харчовою плівкою, відбиваємо молотком. Товщина основи майбутнього рулету повинна бути близько 1-1,5 см.
- Знімаємо плівку, переміщаємо м’ясо в глибоку миску, поливаємо соусом, соком лимона/лайма. Вводимо до основи страви пропущений через прес часник, перець, трави, трохи солі. З останньою обережно, пам’ятайте, що м’ясо вже полите соусом. Злегка мнемо свинину руками, щоб маринад розподілився по всьому шматку. Накриваємо миску плівкою, відставляємо на 20 хвилин.
- Викладаємо основу страви на дошку, туго згортаємо в рулет. Якщо є спеціальна сітка, натягуємо її. В іншому випадку перемотуємо рулет товстою ниткою, роблячи витки через рівні проміжки.
- Беремо фольгу (завдяки її використанню ця їжа вийде дуже соковитою). Викладаємо м’ясо на кілька листів, щільно загортаємо, переміщаємо на деко та ставимо в духовку.
- Через 40-50 хвилин вимикаємо вогонь і ще 10 хвилин не дістаємо страву. Все, рулет зі свинини в духовці готовий! Дістаємо його, знімаємо фольгу, позбавляємося від нитки/сітки й викладаємо на блюдо. Якщо плануємо споживати цю їжу гарячою, то посипаємо м’ясо зеленню та подаємо повністю, нарізаючи безпосередньо за столом.
Рецепт рулета зі свинини, сиру та грибів
Опанувавши попередній рецепт м’ясного рулета зі свинини, рекомендуємо потішити себе та близьких аналогічною їжею зі смачною начинкою. У цьому випадку процес трохи ускладниться й на приготування 8-10 порцій піде близько двох годин, але результат того однозначно вартий.
Інгредієнти
- м’якоть свиняча — мінімум 1 кг;
- твердий сир — 100-120 г;
- печериці/інші гриби — 250-300 г;
- цибулина — 1 середня;
- сіль, перець, зелень — за смаком;
- олія соняшникова — для смаження.
Покрокова інструкція
- М’ясо розріжте та відбийте так, як описано в попередньому рецепті. Маринувати основу рулету не потрібно, пересипте її сіллю й перцем, відкладіть на деякий час. Духовку розігрійте до 180°C.
- На сковороді до прозорості обсмажте цибулю. Попередньо її потрібно нарізати маленькими кубиками. Додайте до цибулі подрібнені пластинами або соломкою гриби, підсмажте до готовності. За бажання інгредієнти начинки можна злегка підсолити.
- З’єднайте трохи остиглих грибів і цибулі з тертим сиром і посіченою зеленню. Вимішайте начинку.
- Розкладіть м’ясо. На половину шматка помістіть начинку, загорніть рулет, зафіксуйте його за допомогою зубочисток/сітки/нитки. Слідкуйте, щоб вміст страви залишався всередині й ніде не випадав.
- За бажання попередньо підрум’яньте заготовку на сковороді, а потім запечіть. Можна й одразу поставити рулет у духовку мінімум на півтори години. Готовність страви перевіряйте дерев’яною паличкою. Коли рулет запечеться, дайте йому «дозріти» у вимкненій духовці хвилин 15. Потім дістаньте страву, звільніть її від ниток/зубочисток/сітки, наріжте шматочками та подайте з улюбленими соусами.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...