Куди зникла популярна в СРСР кілька в томаті: Експерти попередили про підробку і розповіли, як приготувати справжній делікатес

Кілька в томаті за часів СРСР - це всеодно що зараз гамбургер або чізбургер, але вона була ще й дуже бюжетною. Улюблена їжа, від якого мало хто відмовлявся. І риба була справді якісною – як на вигляд, так і на смак. Але пройшли десятки років, та багато чого змінилося, передають Патріоти України.

Про те, чому кільку в томаті із сучасних супермаркетів спеціалісти не захотіли навіть спробувати, і в чому причина зіпсованості продукту, йдеться в сюжеті ТСН.

Було проведено експеремент: журналісти придбали 10 банок різних торгових марок і запропонували оцінити їх студентам-товарознавцям разом з викладачкою КНТЕУ Олени Сидоренко.

Те, що продукт немає цілісної структури і схожи на кашу зауважив четвертокурсник Павло Бацюра: "Це зовсім не відповідає жодному стандарту! Не хочу куштувати. Я гадаю, що таке куштувати небезпечно".

Сама ж викладачка, Олена Сидоренко, розповідає: ""Це може спричинити отруєння. Така риба, скоріше за все, довго зберігалась, перед тим як з неї виготовили консерву"

За результатами спостережень виявили: у деяких виробників риба була абсолютно цілою – з нутрощами і головою, але за ДСТУ, як зауважуюють журналісти ТСН, це не припустимо. Для загущення в томатну підливку додають багато цукру та борошна, щоб замаскувати не дуже приємний смак.

Якісну рибу все ж виготовляють, але вона в рази дорожча і поставляється у США та Ізраїль. Про це розповіли самі виробники. Що ж, А у звичайних середньостатистичних магазинах і далі залишається "закатане в банки сміття", – зауважує журналіст Костянтин Грубич.

Тому таку страву можна і потрібно готувати вдома. Ідеєю поділилась viktoriia_vernugora на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти :

  • риба (салака, мойва або оселедець) – 1 кг
  • цибуля –2 шт
  • томатна паста – 3 ст.л
  • духмяний перець – 6 шт.
  • лавровий лист – 1 шт
  • оцет – 1/2 склянки
  • вода – 1/2 склянки
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Почистити рибу від хребта,посолити обсмажити в борошні та сухарях.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити.
  3. Додати духмяний перець, лавровий лист і томатну пасту
  4. Все обсмажити
  5. Додати оцет , воду і готувати, щоб випарувалася вода і маринад став густим.
  6. Додати сіль та перець.
  7. Залити рибу. Можна помістити гарячою в банки і вийде справжня консерва.

Не дайте себе обдурити! Консерви, які можуть вас вбити - як їх розпізнати до покупки

субота, 11 жовтень 2025, 19:05

Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...

Медики пояснили, чому від парфумів болить голова

субота, 11 жовтень 2025, 18:30

Після застосування нового парфуму відчуваєте не лише аромат, а й головний біль? Річ у тому, що парфуми та інші різкі запахи справді можуть провокувати неприємні симптоми та навіть напади мігрені, передають Патріоти України. У декого може бути підвищена...