Куди зникла популярна в СРСР кілька в томаті: Експерти попередили про підробку і розповіли, як приготувати справжній делікатес

Кілька в томаті за часів СРСР - це всеодно що зараз гамбургер або чізбургер, але вона була ще й дуже бюжетною. Улюблена їжа, від якого мало хто відмовлявся. І риба була справді якісною – як на вигляд, так і на смак. Але пройшли десятки років, та багато чого змінилося, передають Патріоти України.

Про те, чому кільку в томаті із сучасних супермаркетів спеціалісти не захотіли навіть спробувати, і в чому причина зіпсованості продукту, йдеться в сюжеті ТСН.

Було проведено експеремент: журналісти придбали 10 банок різних торгових марок і запропонували оцінити їх студентам-товарознавцям разом з викладачкою КНТЕУ Олени Сидоренко.

Те, що продукт немає цілісної структури і схожи на кашу зауважив четвертокурсник Павло Бацюра: "Це зовсім не відповідає жодному стандарту! Не хочу куштувати. Я гадаю, що таке куштувати небезпечно".

Сама ж викладачка, Олена Сидоренко, розповідає: ""Це може спричинити отруєння. Така риба, скоріше за все, довго зберігалась, перед тим як з неї виготовили консерву"

За результатами спостережень виявили: у деяких виробників риба була абсолютно цілою – з нутрощами і головою, але за ДСТУ, як зауважуюють журналісти ТСН, це не припустимо. Для загущення в томатну підливку додають багато цукру та борошна, щоб замаскувати не дуже приємний смак.

Якісну рибу все ж виготовляють, але вона в рази дорожча і поставляється у США та Ізраїль. Про це розповіли самі виробники. Що ж, А у звичайних середньостатистичних магазинах і далі залишається "закатане в банки сміття", – зауважує журналіст Костянтин Грубич.

Тому таку страву можна і потрібно готувати вдома. Ідеєю поділилась viktoriia_vernugora на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти :

  • риба (салака, мойва або оселедець) – 1 кг
  • цибуля –2 шт
  • томатна паста – 3 ст.л
  • духмяний перець – 6 шт.
  • лавровий лист – 1 шт
  • оцет – 1/2 склянки
  • вода – 1/2 склянки
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Почистити рибу від хребта,посолити обсмажити в борошні та сухарях.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити.
  3. Додати духмяний перець, лавровий лист і томатну пасту
  4. Все обсмажити
  5. Додати оцет , воду і готувати, щоб випарувалася вода і маринад став густим.
  6. Додати сіль та перець.
  7. Залити рибу. Можна помістити гарячою в банки і вийде справжня консерва.

Народні прикмети на 7 травня. Чому цього дня українські дівчата збиралися і ворожили на суджених і долю

середа, 7 травень 2025, 7:05

7 травня за новим стилем вшановують пам'ять преподобного Іоанна Зедазнійського та його учнів. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Саву Стратилата та Євсевія. 7 травня українці присвячували посіву овочів та зернових культур, насамперед - вівс...

Не робіть помилок! Якщо посадите ці три рослини поряд з яблунею, про врожай яблук можете забути

вівторок, 6 травень 2025, 19:05

Досвідчені садівники, які раніше розповіли, які плодові дерева погано уживаються одне з одним, розказали, які культури не можна саджати разом з яблунею, пише На пенсії, передають Патріоти України. Так, рослиною, яка погано впливає на яблуню, є картопля...