Куди зникла популярна в СРСР кілька в томаті: Експерти попередили про підробку і розповіли, як приготувати справжній делікатес

Кілька в томаті за часів СРСР - це всеодно що зараз гамбургер або чізбургер, але вона була ще й дуже бюжетною. Улюблена їжа, від якого мало хто відмовлявся. І риба була справді якісною – як на вигляд, так і на смак. Але пройшли десятки років, та багато чого змінилося, передають Патріоти України.

Про те, чому кільку в томаті із сучасних супермаркетів спеціалісти не захотіли навіть спробувати, і в чому причина зіпсованості продукту, йдеться в сюжеті ТСН.

Було проведено експеремент: журналісти придбали 10 банок різних торгових марок і запропонували оцінити їх студентам-товарознавцям разом з викладачкою КНТЕУ Олени Сидоренко.

Те, що продукт немає цілісної структури і схожи на кашу зауважив четвертокурсник Павло Бацюра: "Це зовсім не відповідає жодному стандарту! Не хочу куштувати. Я гадаю, що таке куштувати небезпечно".

Сама ж викладачка, Олена Сидоренко, розповідає: ""Це може спричинити отруєння. Така риба, скоріше за все, довго зберігалась, перед тим як з неї виготовили консерву"

За результатами спостережень виявили: у деяких виробників риба була абсолютно цілою – з нутрощами і головою, але за ДСТУ, як зауважуюють журналісти ТСН, це не припустимо. Для загущення в томатну підливку додають багато цукру та борошна, щоб замаскувати не дуже приємний смак.

Якісну рибу все ж виготовляють, але вона в рази дорожча і поставляється у США та Ізраїль. Про це розповіли самі виробники. Що ж, А у звичайних середньостатистичних магазинах і далі залишається "закатане в банки сміття", – зауважує журналіст Костянтин Грубич.

Тому таку страву можна і потрібно готувати вдома. Ідеєю поділилась viktoriia_vernugora на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти :

  • риба (салака, мойва або оселедець) – 1 кг
  • цибуля –2 шт
  • томатна паста – 3 ст.л
  • духмяний перець – 6 шт.
  • лавровий лист – 1 шт
  • оцет – 1/2 склянки
  • вода – 1/2 склянки
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Почистити рибу від хребта,посолити обсмажити в борошні та сухарях.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити.
  3. Додати духмяний перець, лавровий лист і томатну пасту
  4. Все обсмажити
  5. Додати оцет , воду і готувати, щоб випарувалася вода і маринад став густим.
  6. Додати сіль та перець.
  7. Залити рибу. Можна помістити гарячою в банки і вийде справжня консерва.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...