
Жир на кухні повертається через тиждень після прибирання. Досвідчені господині й господарі знають: прибирати доводиться значно менше, якщо володієш маленькими хитрощами. Однією з найпоширеніших проблем на кухні є розбризкування гарячої олії, яке не лише ускладнює прибирання, а й псує меблі та покриття, передають Патріоти України.
Наші бабусі мали простий, але дієвий рецепт, який сьогодні знову набуває популярності, про що свідчать поради господиням в соцмережі, як приборкати «стріляючу» пательню. Якщо після миття сковороди нанести тонкий шар оцту на її внутрішню поверхню, він утворює невидимий захисний бар’єр. Саме він запобігає взаємодії залишків води з гарячою олією, а отже — зникає ефект «стріляючої» сковороди.
Такий прийом не лише зберігає кухню чистою, а й поглинає неприємні запахи. Після смаження печінки чи риби посуд не матиме різкого аромату, що зазвичай довго тримається у приміщенні.
Фахівці радять застосовувати цей метод і для іншого посуду, який використовується для смаження чи тушкування. Є й альтернативні способи: щоб олія не розбризкувалась, можна насипати трохи солі на розігріту сковороду або використати пергамент на її дні. Таким чином, простий «бабусин лайфхак» може стати справжнім ритуалом, який убереже від кухонної катастрофи й подарує відчуття контролю над простором.
Серцево-судинні захворювання залишаються однією з головних причин смертності у світі. Хоча медикаментозне лікування відіграє ключову роль, фахівці наголошують: харчування також має величезне значення для підтримки здоров’я серця, передають Патріоти Укр...
Тромби - це небезпека, яка може спіткати будь-кого, незалежно від віку чи способу життя. Згустки крові здатні утворюватися на будь-якій ділянці майже 96 тисяч кілометрів кровоносних судин людського організму, передають Патріоти України. Прояви хвороби...