Мабуть, найважча частина прибирання в домі – це кухня. Якщо звичайний пил можна протерти просто губкою чи ганчіркою, то жирні плями та бризки видаляються значно складніше. Втім, є прості й досить дієві засоби, які розчиняють жир миттєво. І напевно вони є у кожної господині в кухонній шафці. Розповідаємо, як за допомогою підручних засобів зробити кухонні поверхні ідеально чистими за кілька хвилин.
Для того, аби за 10 хвилин відмити всю кухню, треба спочатку приготувати миючий чудо-засіб, який на відмінно впорається з жиром та брудом.
Налийте у мисочку трохи теплої води, додайте туди по одній столовій ложці соди й натертого господарського мила, 1 чайну ложку лимонної кислоти або 2 столові ложки білого оцту. Все ретельно перемішайте – і засіб готовий.
Приготована суміш швидко впорається навіть із самим складним забрудненням, а кухня сяятиме чистотою. Цей розчин підходить для миття плит, кахелю, фасадів та підвіконь. Він розчиняє навіть застарілий жир і вимиває поверхні до блиску.
Якщо жирні плями чи наліт дуже старий, не варто купувати в магазині дорогу хімію, тут допоможе впоратися з проблемою лимонний розчин.
Для його приготування вам потрібно взяти:
Всі складники необхідно добре перемішати, аби утворилася однорідна миюча маса. Потім цю суміш треба нанести на брудну поверхню і залишити на 30 хвилин. Щоб засіб спрацював більш ефективніше, візьміть якийсь старий рушник, добре змочіть у розчині і покладіть на поверхню на півгодини.
Через 30 хвилин від жиру не залишиться й сліду, бо цей засіб повністю його розчинить за рахунок вмісту лимонної кислоти. А на вашій кухні залишиться лише блиск і чистота.
Вишні є одними з найпопулярніших фруктів у садах, але, на жаль, вони часто бувають червивими. Найпоширенішим винуватцем є вишнева плодова муха — маленька мушка, личинки якої розвиваються всередині плоду. Замість використання хімічних обприскувань, деда...
М’які та ароматні пиріжки з начинками мало кого залишають байдужими. Але часто господарок непокоїть те, що довго таке частування зберігати не виходить. Вже на другий-третій день страва стає черствою, передають Патріоти України. Є один кулінарний секрет...