Кухня сяятиме чистотою: Як швидко і надовго позбутися жирного нальоту з кухонних поверхонь


Ці копійчані засоби є на кожній кухні, результат від їхньої дії буде вражаючим, передають Патріоти України.

Мабуть, найважча частина прибирання в домі – це кухня. Якщо звичайний пил можна протерти просто губкою чи ганчіркою, то жирні плями та бризки видаляються значно складніше. Втім, є прості й досить дієві засоби, які розчиняють жир миттєво. І напевно вони є у кожної господині в кухонній шафці. Розповідаємо, як за допомогою підручних засобів зробити кухонні поверхні ідеально чистими за кілька хвилин.

Як швидко відмити кухню: універсальний засіб для всіх поверхонь

Для того, аби за 10 хвилин відмити всю кухню, треба спочатку приготувати миючий чудо-засіб, який на відмінно впорається з жиром та брудом.

Налийте у мисочку трохи теплої води, додайте туди по одній столовій ложці соди й натертого господарського мила, 1 чайну ложку лимонної кислоти або 2 столові ложки білого оцту. Все ретельно перемішайте – і засіб готовий.

Приготована суміш швидко впорається навіть із самим складним забрудненням, а кухня сяятиме чистотою. Цей розчин підходить для миття плит, кахелю, фасадів та підвіконь. Він розчиняє навіть застарілий жир і вимиває поверхні до блиску.

Як відмити засохлий жир на кухні

Якщо жирні плями чи наліт дуже старий, не варто купувати в магазині дорогу хімію, тут допоможе впоратися з проблемою лимонний розчин.

Для його приготування вам потрібно взяти:

  • 1 літр води;
  • 1 упаковку лимонної кислоти;
  • 100 мл засобу для миття посуду.

Всі складники необхідно добре перемішати, аби утворилася однорідна миюча маса. Потім цю суміш треба нанести на брудну поверхню і залишити на 30 хвилин. Щоб засіб спрацював більш ефективніше, візьміть якийсь старий рушник, добре змочіть у розчині і покладіть на поверхню на півгодини.

Через 30 хвилин від жиру не залишиться й сліду, бо цей засіб повністю його розчинить за рахунок вмісту лимонної кислоти. А на вашій кухні залишиться лише блиск і чистота.

Це справді працює! Що посадити під вишнею, щоб у плодах не було хробаків

четвер, 5 червень 2025, 7:30

Вишні є одними з найпопулярніших фруктів у садах, але, на жаль, вони часто бувають червивими. Найпоширенішим винуватцем є вишнева плодова муха — маленька мушка, личинки якої розвиваються всередині плоду. Замість використання хімічних обприскувань, деда...

Що додати в тісто, щоб пиріжки залишалися м’якими

четвер, 5 червень 2025, 7:14

М’які та ароматні пиріжки з начинками мало кого залишають байдужими. Але часто господарок непокоїть те, що довго таке частування зберігати не виходить. Вже на другий-третій день страва стає черствою, передають Патріоти України. Є один кулінарний секрет...