Кухонна витяжка буде без жиру та нальоту! Народний метод за 10 хвилин

Кухонна витяжка - це місце, де збираються всі аромати і бруд з вашої кухні. Жирний наліт стає проблемою, що не тільки видасть погану господиню візуально, а й на рівні запаху. Відмити стійкий бруд, особливо, якщо ви забули це робити протягом декількох місяців, може бути важким завданням, передають Патріоти України.

Подробиці

Добре відомий і випробуваний часом народний спосіб вимагає такі компоненти: гаряча вода, харчова сода і лимонна кислота. На кожну пластину витяжки вам знадобиться близько однієї столової ложки соди і півтори столові ложки лимонної кислоти.

Спершу змішайте сухі інгредієнти, а потім додайте трішки води, приблизно одну або дві столові ложки. Нанесіть цю суміш на забруднену поверхню витяжки та залиште протягом 7-10 хвилин. Після цього промийте гарячою водою, ретельно прополосніть і ви з легкістю зможете витерти старий жир.

Цей метод також ефективно використовується для видалення нагару в духовці та жиру у мікрохвильовій печі. Перевірений часом, швидкий і без краплі хімії.Кухонна витяжка — це місце, де збираються всі аромати і бруд з вашої кухні. Жирний наліт стає проблемою, що не тільки видасть погану господиню візуально, а й на рівні запаху. Відмити стійкий бруд, особливо, якщо ви забули це робити протягом декількох місяців, може бути важким завданням.

Подробиці

Добре відомий і випробуваний часом народний спосіб вимагає такі компоненти: гаряча вода, харчова сода і лимонна кислота. На кожну пластину витяжки вам знадобиться близько однієї столової ложки соди і півтори столові ложки лимонної кислоти.

Спершу змішайте сухі інгредієнти, а потім додайте трішки води, приблизно одну або дві столові ложки. Нанесіть цю суміш на забруднену поверхню витяжки та залиште протягом 7-10 хвилин. Після цього промийте гарячою водою, ретельно прополосніть і ви з легкістю зможете витерти старий жир.

Цей метод також ефективно використовується для видалення нагару в духовці та жиру у мікрохвильовій печі. Перевірений часом, швидкий і без краплі хімії.

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...

Народні прикмети на 15 грудня. Що треба зробити на Стефанів день, а чого варто уникати, аби не втратити здоров'я

понеділок, 15 грудень 2025, 7:09

Православне свято 15 грудня за новим календарем (28 грудня за старим) - день пам'яті святителя Стефана, сповідника і архієпископа Сурозького, і Собор кримських святих. У народі - Стефанів день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Авакума, о...