Кулінарна хитрість, завдяки якій шматочки картоплі не прилипатимуть до сковорідки

Смажена картопля є улюбленим гарніром багатьох людей, оскільки ця смачна страва просто і швидко готується, передають Патріоти України.

Втім, це зовсім не означає, що процес обсмажування овочів не супроводжується взагалі ніякими труднощами.

Іноді картопляні пластинки склеюються один з одним і прилипають до поверхні сковороди.

Безумовно, це дуже неприємне явище, яке нерідко призводить до нерівномірного розігрівання страви: картопля може підгоріти і частково залишитися сирою.

Подробиці

Однак досягти того, щоб нарізаний овоч був менш клейким, дуже просто. Потрібно лише скористатися одним лайфхаком від кухарів.

У чому полягає хитрість

Запобігти «приклеюванню» картоплі можна шляхом попередньої обробки сирих пластинок водою.

Нарізаний овоч слід обдати водою низької температури.

Після того, як ви провели цю нескладну процедуру, не поспішайте викладати картоплю на сковороду.

Спершу необхідно позбавити її від зайвої вологи. Для цього достатньо розкласти нарізані шматочки на паперовий рушник.

Як тільки ви просушили картоплю, сміливо починайте її обсмажування. Гарнір вийде смачним та рівномірно просмаженим.

Деякі пункти можуть здивувати! ТОП-6 речей, яких не слід робити зі своїм смартфоном

неділя, 16 березень 2025, 10:27

Сучасний смартфон — це не лише засіб зв’язку, а й важливий інструмент для роботи, розваг і повсякденного життя. Щоб ваш девайс служив довго і без проблем, слід знати, як правильно з ним поводитися, передають Патріоти України з посиланням на НВ. Ці гадж...

Мають "чудодійний" ефект! Які продукти підвищують гемоглобін

неділя, 16 березень 2025, 9:57

Для підвищення рівня гемоглобіну в крові важливо включати в раціон продукти, багаті на залізо, вітамін B12, фолієву кислоту та вітамін C, оскільки вони сприяють кращому засвоєнню заліза. Ось деякі продукти, які можуть допомогти підвищити рівень гемогло...